KAKAV LUKSUZ: Đorđe Balašević kupio vilu od 200 kvadrata u Istri

Foto: Color Press Group

- Za sve je kriv moj ortak Zole, to moram da kažem. Tog dana doneo je žurnal sa čudesnim pejzažem... - Ajmo mi u Istru - reko je - tamo žive vile... Ma, daleko je... Al’ kad već žive, same su krive... I, eto nas.

Tako je glasio tekst pesme novosadskog kantautora Đorđe Balaševića, "Rapsodija o Katrin", napisane 1978 godine. I zaista, 41 godinu kasnije eto Balaševića u Istri. U malom mestu Brtonigla, nedaleko od Umaga, na brežuljku malo dalje od sama naselja, nedavno je kupio vilu.

Nije sam tamo, jer oko njegove lepotice koja se još uređuje ima još osam identičnih drugih vila budućih imućnih vlasnika.

Svaka od luksuznih vila  ima malo više od 200 kvadratnih metara i velike okućnice s parkingom i garažom za dva automobila. Sama se vila sastoji od golemog dnevnog boravka, četiri spavaće sobe sa odvojenim kupatilima, a uz sve to treba naglasiti kako ima i bazen od 40 kvadratnih metara, saunu, đakuzi i podno grejanje.

U Brtonigli svi znaju da je kupac jedne od tek nedavno sagrađenih vila upravo poznati pevač, ali niko nije znao ili nije želeo potvrditi tu informaciju. Meštani kažu da ih to ionako ne zanima, jer svi ti koji imaju vile i onako tu neće živeti, nego su tu vikendom.

Balašević je vilu u naselju na brežuljku, 400 metara udaljenu od Brtonigle, kupio preko firme čiji je direktor njegova ćerka. To je učinio kako bi verovatno platio manji porez.

Vila s bazenom kakvu je u Brtonigli kupio Balašević realno stoji između 300 do 350 pa do maksimalnih 450 hiljada evra, ali kažu kako bi ista, po principu ključ u ruke, mogla koštati i duplo više. U tu cenu podrazumevaju se neka standardna oprema i nameštaj više klase.

Dok se on doseli u Istru, radnici na njegovo imanje, ali i ona drugih kupaca, užurbano rade i uređuju okolinu. Sade se biljke, postavljaju klima-uređaji, ugrađuje sve naručeno od strane vlasnika.

Potrebno je svakako urediti, odnosno asfaltirati pristupni put, postaviti rasvetu i još mnogo toga. Kako hrvatski mediji pišu sve će to biti gotovo za mesec i po dana. Tad će svi, pa tako i Balašević, moći uživati u pravom smislu reči.

Izvor: 24sata.hr
Foto: Color Press Group

Pogledajte još