DAJE KOŽI SVEŽINU I SJAJ: Piling - beauty navika koju ne smete zanemariti

Svaka žena teži besprekornoj koži lica, do koje se stiže adekvatnom negom. Pored nege, ključnu ulogu u besprekornom tenu ima i zdrava ishrana, ali i jedan korak u beauty rutini, koji je često nepravedno zanemaren, a koži daje neophodnu svežinu i sjaj.

Mnoge žene nisu svesne važnosti pilinga i neretko ga zanemaruju, kada je beauty rutina u pitanju. Međutim, piling podstiče regeneraciju kože, uklanja mrtve ćelije, koje se talože na površini lica i poboljšava cirkulaciju, koja licu daje svež i budan izgled. Prema tome piling je neizostavan korak u vašoj beauty rutini, ako želite besprekoran ten.

Odaberite piling, koji nema jaku, hemijsku strukturu, ili same napravite blag, hranljivi piling kod kuće pa svoju kožu detaljno očistite i nahranite barem 2 puta nedeljno.

Stručnjaci preporučuju pilinge na bazi meda, koji gotovo da odgovaraju svakom tipu kože i dubinski je neguju i hrane, pa ćete nakon njih imati besprekoran izgled i ten iz snova.

Redovna upotreba pilinga, smanjiće problem sa mitiserima, ublažiće upalne procese i smanjiće količinu sebuma. Uz to korišćenjem pilinga, hranite i dubinski negujete kožu, pa će ona uvek izgledati sjajno.

Ukoliko imate veoma osetljivu kožu, pri odabiru adekvatnog pilinga, obavezno se posavetujte sa dermatologom.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.