PREPORUKA NEDELJE: Kristina Pajkić – serija, knjiga, sport, koncert, predstava

Glumicu Kristinu Pajkić znamo kao Saru, inspektorovu ćerku iz serije "Istine i laži", a u svojoj pozorišnoj karijeri, iako mlada, već je ovenčana brojnim nagradama. Dobitnica je značajnih glumačkih priznanja "Mali Joakim", "Joakim Vujić" i mnogih drugih. Od detinjstva se bavi latino plesovima i glumom, a broj pozorišnih predstava u kojima je igrala talentovana Šapčanka gotovo je senzacionalan. Uz to, sve češće je zovu da bude deo domaćih serija i filmova, pa nema sumnje da ćemo je i u budućnosti gledati na malim ekranima.

Kristina trenutno završava snimanje serije "Istine i laži" i igra u novoj predstavi šabačkog pozorišta "Bacači prstiju".

S obzirom na to da je u toku sa raznim kulturnim događanjima, a sama je i deo mnogih, sa lakoćom je dala svoju preporuku za seriju, knjigu, sport, koncert i predstavu.

SERIJA

- Španska serija "Casa de papel". Uzbudljiv scenario, maestralni glumci, sjajna režija, odlična fotografija... Jednostavno, nisam mogla da se odvojim od nje dok je nisam odgledala do kraja!

KNJIGA

- Pošto smo u duhu Španije, neka bude "Sto godina samoće", Gabrijela Garsije Markesa. Ovaj veliki pisac dobitnik je Nobelove nagrade za književnost upravo za ovu knjigu, a roman predstavlja divan opis porodice Buendija - Iguaran sa svim njihovim čudima.

SPORT

- Uvek sam za sport, a treba da birate onaj vid aktivnosti koji vam prija. Trenirala sam latino-američke i standardne plesove, bila sam trener, koreograf, ceo život sam u sportu, a na kraju sam se rekreativno bavila i boksom! Išla sam na pilates, jogu... Najbitnije je da se bavite vidom sporta koji prija vašem biću, a smatram da je fizička aktivnost jako bitna u životu svakog ljudskog bića.

KONCERT

- Koncert 22. maja u Štark Areni - Andre Rieu. Klasičnu muziku interpretira na svoj specifičan nacin, koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Spektakl koji ne treba propustiti!

PREDSTAVA

- Predstava "Rubište" (Šabačko pozorište), u režiji Kokana Mladenovića, tekst je napisao Ninoslav Đorđević. To je tema koja je večna, na žalost tužna, ali realna. Sve predstave koje su nedavno izvedene na festivalu Pozorišno proleće u Šapcu možete videti u Beogradu. Selekcija je sjajna!

Autor: Svetlana Bogićević
Foto: Nikola Janković

Pogledajte još