UPOSLITE PARTNERA: Za dinamičniji seksualni život podelite kućne poslove

Forma braka nije glavni ubica seksa već ono što se u njemu odvija. U vezama u kojima muškarci dele kućne poslove sa ženom seksualni život je uvek dinamičniji.

Jednostavno zbog toga što žene osećaju veće poštovanje i razumevanje partnera.

Prihvatanje uticaja partnera i odgovarajuće reakcije na njegova osećanja jesu osnova međusobnog poštovanja i razumevanja. U tom kontekstu, veze u kojima nema ravnopravne razmene osećanja i jednakog davanja karakteriše nestanak seksualne želje, što je sasvim logično.

Saznajte šta još stručnjaci kažu o seksualnoj želji i distanci

Neki psihoterapeuti kažu da je za rađanje i održavanje seksualne želje potrebna fizička distanca, a ne osećaj sigurnosti i definitivno ne zajednički život, kojem teže mnogi parovi danas.

Nastanjivanjem dva odvojena sveta, muškarac i žena otkrivaju misteriju seksa, koji pojačava privlačnost. Međutim, budući da su osnovna potreba za sigurnošću, kao i za avanturom i novitetima, jednako snažne, stručnjaci kažu da moramo pronaći način da udovoljimo ovim esencijalnim željama.

S druge strane, neki stručnjaci tvrde da su danas muškarci i žene većinu vremena dovoljno odvojeni u različitim poslovnim okruženjima i socijalnim situacijama, pa bi to trebalo da osigura distancu koja budi seksualnu želju.

Nema poštovanja, nema ni seksa

Seksualna želja primarno zavisi od načina na koji se parovi odnose prema obavezama svakodnevnog života i, naravno, od odnosa jednog prema drugom.

Stručnjaci smatraju da forma braka nije glavni ubica seksa već ono što se u njemu odvija. U vezama u kojima muškarci dele kućne poslove sa ženom seksualni život je uvek dinamičniji.

Šta se događa posle odbijanja seksualnog odnosa

Situacije u kojima je jedan partner raspoložen za seks i inicira ga, a drugi nije događaju se i najboljim parovima. Od ključnog je značaja šta će zainteresovani partner reći ili uraditi kao odgovor na odbijanje.

Iskazivanje uvređenosti, ili revolta vrsta je kazne koja se nameće strani koja je odbila seks. Ipak, sasvim je moguće pozitivno odreagovati na "ne".

Na primer, odbijena strana može da kaže: "Dobro je što si mi iskreno rekao/rekla da nisi raspoložen/a za seks. Ne želim da vodim ljubav sa nekim ko to ne želi i radi to samo da bi meni udovoljio/la."

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još