POGLEDAJ GDE ANĐEO POKAZUJE: Vatikan otvara dve grobnice zbog misterioznog pisma

Vatikan je najavio da će otvoriti dve grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke. Misteriozni trag poslat je devojčicinoj porodici u pismu prošle godine.

Emanuela Orlandi imala je 15 godina kada je nestala 1983. godine dok je išla na čas flaute u centru Rima.

Uprkos tome što policija smatra da je u pitanju klasičan slučaj kidnapovanja, slučaj je doveo do brojnih spekulacije o ulozi katoličke crkve u njemu i prikrivanju zločina od strane Vatikana.

Međutim, 35 godina nakon Emanuelinog nestanka, anonimna dojava dospela je na naslovne strane i ponovo probudila interesovanje javnosti.

Nepotpisano pismo sadržalo je samo rečenicu: "Gledaj gde anđeo pokazuje", uz fotografiju mermerne statue anđela iznad grobnice u tevtonskom groblju u Vatikanu, koje je rezervisano za crkvene velikodostojnike nemačkog i austrijskog porekla.

Uprkos tome što sve zvuči kao nešto iz Da Vinčijevog koda, Emanuelina porodica iz očaja da bilo kakav trag dovede do istine, pokrenula je peticiju da Vatikan otvori grobnice.

Portparol Vatikana, Alesandro Đisoti, najavio je da će uslišiti molbu porodice i pomoći im da konačno skinu veo misterije.

Orlandijevi, njihovi advokati i članovi Svete stolice sastaće se 11. jula da svedoče otvaranju grobnica. Preliminarna istraga pokazala je da su grobnice otvarane barem jednom od kada su prvi put zapečaćene.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.