SVE IZNENADIO POTEZOM: Željko Joksimović pokreće tri kablovska kanala, Jovana ostaje na Prvoj!

Željko Joksimović poznat je kao istaknuti kantautor, a sada je sve iznenadio novim potezom. Pevač pokreće tri kablovska kanala! Njegova supruga Jovana Joksimović ipak ostaje na Prvoj!

Željko Joksimović će u svoje redove dovesti voditeljke Maju Nikolić i Natašu Miljković, ali ne i suprugu Jovanu, koja zajedno sa kumom Srđanom Predojevićem ostaje na Prvoj.

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) izdalo je 4. juna dozvolu za kablovsko emitovanje tri kanala - K1 studio, Stajl fajl i TV DR. Sve tri televizije pripadaju firmi "Minakord medija", koju je je Joksimović osnovao 17. maja ove godine.

Kanal Stajl fajl biće namenjen deci i pre početka emitovanja promeniće naziv, TV DR baviće se zdravstvom, K1 će biti muzička televizija, a još uvek nije poznato gde će Nikolićeva i Miljkovićeva biti angažovane. Izvor otkriva:

- Niko ne zna odakle Željku ideja i želja da se posveti televiziji. Malo nas je to iznenadilo jer je u pitanju ozbiljan projekat, u koji treba da se ulaže dosta novca, ali i vremena, što on svakako sam neće moći. Veliki je zalogaj za njega da odjednom pokrene tri televizije. Ali, koliko čujem, već je angažovao neke ljude koji su u toj oblasti dugo godina i koji su stručni, poput Manje Grčić, doskorašnje generalne direktorke Prve televizije. Ona će verovatno i kod Željka obavljati sličan posao.

Jovana Joksimović neće biti pojačanje na TV K1 jer, zbog ugovora, mora da ostane u sadašnjoj medijskoj kući:

- Zasad je sigurno da će Maja Nikolić i Nataša Miljković preći u Joksimovićevo jato. Zbog toga su dale otkaz na Prvoj jer im se dopala Željkova ponuda. Verovatno svi očekuju da će i Jovana tamo preći zajedno sa kumom Srđanom, ali to se neće desiti. Barem ne u narednih godinu dana jer su njih dvoje ugovorom vezani za TV Prva i ne mogu da jednostrano prekinu saradnju zbog ogromnih penala koje bi morali da plate.

Iz Joksimovićevog okruženja su vrlo zatvoreni i poverljivi kada je reč o ovoj temi, a Željkov prijatelj samo je otkrio da će televizije startovati od jeseni, kada i počinje nova programska šema.

- To je sve u fazi pripreme, ali se brzo radi na tome. Sedište firme je zasad u Dečanskoj ulici, u samom centru Beograda, gde je i njegov muzički studio, ali će brzo biti pronađena zgrada u kojoj se nalaziti sve tri televizije. To je sve što mogu da vam zasad kažem - kazao je blizak prijatelj poznatog kantautora.

Izvor: Kurir/Svetplus.com
Foto: zzeljko/Instagram

Pogledajte još