LAGUNA PREDSTAVLJA: "Gospođica Koko i miris ljubavi" - Mišel Marli

Foto: Laguna/Promo

Ako vas zanima životna priča fascinantne modne ikone Koko Šanel i volite da čitate romansirane biografije, onda je knjiga Mišel Marli "Gospođica Koko i miris ljubavi" savršen izbor. Roman prikazuje Koko dok tuguje za voljenim ljubavnikom Bojem Kapelom, snažnu poslovnu ženu sa neverovatnim osećajem za modu, koja je obeležila epohu i oslobodila žene korseta, strastvenu ljubavnicu koja zna šta želi od muškarca, i posebno se osvrće na priču o tome kako je nastao Šanel 5.

Pariz 1919. Koko Šanel je pošlo za rukom da izgradi uspešnu modnu kuću. Ali kada je u saobraćajnoj nesreći poginuo njen ljubavnik Boj Kapel, obuzela ju je duboka tuga i ugasila njen stvaralački poriv. Novu snagu da nastavi s radom uliva joj tek želja da parfemom oda počast svojoj ljubavi. U potrazi za tim parfemom, sreće harizmatičnog Dmitrija Romanova. Koko s njim kreće u potragu koja ih vodi u južnu Francusku, kolevku svih velikih parfema, i ubrzo ulazi u trag "mirisu ljubavi".

Mišel Marli je pseudonim nemačke spisateljice, koja je odrastala u svetu filma i muzike. Živela je dugo u Parizu, gde je i dobila nadahnuće za roman "Gospođica Koko i miris ljubavi".

Knjigu "Gospođica Koko i miris ljubavi" možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Laguna/Promo

Pogledajte još