IZBEGAO ZATVOR: Galeb ukrao kesicu sa marihuanom i spasao Šveđanina hapšenja

Muškarac u Švedskoj izbegao je hapšenje, pošto mu je galeb iz ruke "ukrao" kesicu sa marihuanom i odleteo sa njom u trenutku dok su mu se približavali policajci.

Policajci u civilu, patrolirali su na "Festivalu kulture" u Geteborgu, kada su primetili ženu kako slobodno puši marihuanu, i dok su prilazili, muškarac, koji je bio u njenom društvu, zgrabio je kesicu sa marihuanom, što je primetila i policija, prenosi portal "Leaf Desk".

Kako se navodi, policajci su se onda usmerili ka muškarcu u nameri da ga uhapse, međutim nekoliko trenutaka pre nego što su policajci prišli, pojavio se galeb koji je uzeo kesicu i odleteo sa njom, pa je tako odneo i dokaz.

Portparol policije u Geteborgu Stefan Gustafson, izjavio je da je, prema proceni policajaca, u kesici bilo oko deset grama kanabisa, međutim, kako nije bilo dokaza, nije došlo ni do hapšenja.

- Policajci nisu očekivali nekog trećeg da se umeša. Na tom mestu postoji veliki broj galebova, a jedan od njih je video svoju šansu i zgrabio kesu. Policajci su samo posmatrali kako galeb nestaje ka nebu - rekao je Gustafson.

Policajci su uhapsili ženu zbog korišćenja i posedovanja marihuane.

U Švedskoj važe najstroži zakoni o drogama, i po njima se posedovanje marihuane kažnjava velikom novčanom kaznom i zatvorom do šest meseci.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još