Izlazak prvog broja magazina "Diplomacy & Commerce Slovenia" proslavljen u rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Ljubljani

Svečanim prijemom u rezidenciji ambasadorke Velike Britanije u Ljubljani obeležen je izlazak prvog broja magazina "Diplomacy & Commerce - Slovenia".

Gostima su se na prijemu obratili Nikola Papak, direktor izdanja, Sofi Hani, ambasadorka Velike Britanije u Ljubljani i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe koja je izdavač magazina koji je u svom govoru podsetio na istorijat ovog magazina:

- Bio je mart 2016. godine kada smo u rezidenciji britanskog ambasadora u Beogradu proslavili izlazak prvog broja magazina 'Dipolmacy & Commerce' koji smo pokrenuli u saradnji sa londonskim The Economistom. Godinu dana kasnije, u rezidenciju britanskog ambasadora u Zagrebu - obeležili smo pokretanje 'Diplomacy & Commerce - Croatia'. U februaru ove godine u rezidenciji britanskog ambasadora u Beču lansirali smo 'Diplomacy & Commerce - Austria'. Ovo je, dakle za nas, ako mogu da citiram Ser Vinstona Čerčila - 'business as usual'. Evo nas danas u rezidenciji britanske ambasadorke u Ljubljani, proslavljamo izlazak prvog broja magazina 'Diplomacy & Commerce - Slovenia", sa verom da će on biti podjednako uspešan kao i ostali iz ove edicije širom regiona. 'Diplomacy & Commerce Slovenia' će redovno pratiti dešavanja na diplomatskoj, privrednoj, politčkoj i kulturnoj sceni Slovenije. Želim da se zahvalim njenoj ekselenciji ambsadorki Sofi Hani na gostoprimstvu u njenoj rezidenciji, svim klijentima i sagovornicima u ovom broju na tome što su nas podržali na samom početku i kolegi Nikoli Papku na odlično obavljenom poslu!.

- Čestitam na prvom broju. Izuzetno nam je drago da smo domaćini lansiranja novog diplomatskog i poslovnog magazina u Sloveniji koji je na engleskom jeziku i koji će olakšati informisanje diplomata i međunarodne zajednice u Sloveniji. Želim da istaknem vezu i partnerstvo ovog magazina sa dobro poznatim britanskim medija brendom The Economist koji će, verujem, u Sloveniji doneti sjajne tekstove i analize i unaprediti debatu - rekla je ambasadorka.

Prijemu su, između ostalih, prisustvovali i američki ambasador u Sloveniji Linda Blančard, ambasadorka Velike Britanije Sofi Hani, ambasador Švajcarske Denis Knobel, ambasadorka Srbije Zorana Vlatković, ambasador Irske Majls Geiran, ambasadorka Francuske Florens Ferari, ambasador Rumunije Anton Nikulesku, ambasador Turske Esen Altug, ambasador Hrvatske Boris Grigić, EU ambasador Zoran Stančić, ambasador Bugarske Mladen Červenijakov, ambasador Brazila Renato Moska, ambasador Češke Juraj Čemiel, ambasador Gruzije Irakli Koplatadze, ambasador Albanije Pelumb Kazimi, ambasador Japana Mašaharu Jošida, ambasador Slovačke Eva Ponomarenkova i Tomaž Kavčić, počasni konzul Srbije u Sloveniji.

Magazin "Diplomacy & Commerce" Slovenia će izlaziti svakog drugog meseca (6 brojeva godišnje) i biće dostupan publici isključivo putem pretplate.

Pogledajte još