SAMO NEKA BUDU SREĆNE! Zdravko Čolić: Mama zna više tajni od mene, ne mešam se u izbore mojih ćerki

On već godinama godine ne broji, zato se na njegovom licu, u njegovom duhu i energiji i ne osećaju. Teško da bi iko Zdravku Čoliću dao 68 godina, koliko je zapravo u maju napunio. Poput dečkića pakuje kofere sa koncerta na koncert, iz jednog grada u drugi, jednog kontinenta na drugi. Sada ga čeka turneja u Americi. U međuvremenu je ponosan suprug Aleksandri i otac ćerkama Uni i Lari, koje su stasale u prave devojke, prijatelj spreman na čašicu razgovora i sportista u duši.

Kako za ime Zdravka Čolića nikada nisu vezivani skandali, novinare je zanimalo da li ih zaista nije bilo ili ih je uspešno krio?

- Kada ste javna ličnost, teško da nešto možete da sakrijete. Živim život kao i svi drugi, samo što je moj posao javan. Privatno nisam skandal-majstor pa nije bilo razloga ni da se tako piše. U vreme kada sam ja gradio karijeru, nije ni bilo mnogo takvih vesti. Bitnije je bilo kakav ste koncert održali, kakvu pesmu otpevali nego nešto drugo. Danas je to drugačije.

Delujete kao porodičan čovek, koliko je to uopšte moguće biti kada se bavite tim poslom?

- Koliko god da su vam porodične vrednosti bitne, kada se bavite ovim poslom porodica trpi u izvesnoj meri. Trudim se da ne budem samo otac na službenom putu, već kada sam tu da sa ćerkama provedem kvalitetno vreme. Uvek ističem kako je u našem braku supruga Aleksandra ta koja je više posvećena. Priznajem, popustljiviji sam od nje, ali sam se trudio da vaspitanje ne trpi, kao ni tradicionalne vrednosti na kojima počiva porodica. Ona je osnov svakakog kvalitetnog društva i zato je moramo negovati. Znam da je teško u ovo vreme kada se puno radi, ali deci je potrebna pažnja da izrastu u dobre ljude.

Una je velika, Lara je polako sustiže. Kako reagujete na momke i zaljubljivanja?

- Verujem da mama zna više tajni od mene, ali ja se neću mešati u njihove izbore. Meni je bitno samo da budu srećne.

Već godinama znamo šta pevate, a koju muziku slušate?

- Uvek ambijent opredeljuje šta čovek sluša. Muzika je stalno sa mnom, kada se odmaram to bude često neki soul. Slušam raznu vrstu muzike, postoje momenti kada ti se sluša bluz, soul, a onda i nekada zabavna pop i rok muzika.

Mnogobrojna televizijska muzička takmičenja su postala put stvaranja pevača, šta mislite o tome?

- Mislim da takva vrsta programa nije proizvela nijednu ozbiljnu muzičku zvezdu. Preko noći postanu poznati i isto tako nestanu. Neko može biti u momentu zanimljiv, ali ne znači da morate opstati, bez obzira na kvalitet pevanja. Kvalitet pevanja mora biti u sinhronizaciji sa tvojom ličnošću, ponašanjem i harizmom.

Šta je tajna u vašem u slučaju?

- Ako govorimo o mojoj karijeri, nema tu neke tajne, uvek sam vodio računa o izboru pesama koje su meni ležale u moru raznoraznih autora i stilova. Publika prepozna emociju, nju ne možete prevariti. Popularnost je nešto što je kratkog daha, a istrajnost se mora zasnivati na kvalitetu i na dobrim pesmama, ne samo na hitovima. Ja sam jednostavno tražio u svemu tome neku sredinu i nešto što je meni odgovaralo. Mislim da su pesme i vokal kao i sama emocija i energija koja to prati zapravo ključne.

Izvor: Blic.rs
Foto: Aleksandar Kerekeš Keki

Pogledajte još