Sutra svečano zatvaranje 53. BITEFA

Sutra, u četvrtak 26. septembra, biće zatvoren još jedan uspešan Bitef. Danas je poslednji takmičarski dan Bitefa, kada će se publici predstaviti predstave "Pozvani" i "Retke ptice". Sutra nas očekuje završni dan festivala, dodela nagrada i spektakulatno zatvaranje u Bitef gradu, u hangarima Luke Beograd. Bitef svojoj publici poklanja koncert Beti Đorđević i svi su pozvani da počnu ljubav iz početka uz njen čuveni šlager. Ispratićemo 53. Bitef uz ljubavne melodije koje će nakon koncerta pažljivo birati DJ Miss Millie, a publika će dobiti prilike da bude deo čuvenih After Ten žurki Bitefa. Ne propustite najbolju žurku u gradu koja obeležava početak nove pozorišne sezone u četvrtak 26. septembra od 21.30h u Luci Beograd.

SVI SU POZVANI DA POČNEMO LJUBAV IZ POČETKA!

Za sam kraj 53. Bitefa publika će imati prilike da pogleda reprizu predstave "Pozvani", poznatog koreografa Sepea Bajensa u produkciji kompanije "Ultima Vez" iz Belgije, kao i predstavu novog cirkusa "Retke ptice" kompanije Vuk za Čoveka iz Francuske.
U okviru pratećeg programa od 14 h na repertoaru je tribina Dejstva i dometi savremenih imerzivnih praksi, a od 17 h program Cirkobalkane Krug kreativnosti - cirkuska laboratorija.

U okviru čuvenih After Ten žurki, u četvrtak 26. septembra od 21:30 h međunarodni žiri koji ove godine čine Olga Dimitrijević - spisateljica i performerka, Ersan Mondtag - reditelj iz Nemačke, Sanja Mitrović - pozorišna rediteljka, izvođačica i predavačica iz Belgije, Doroti Čanski - pozorišna kritičarka i profesorka studija pozorišta na Teksaškom univerzitetu i profesorka emeritus sa Sorbone Kristin Amon-Sirežol, kao predsednica žirija proglasiće tradicionalne nagrade i to "Gran Prix Mira Trailović" za najbolju predstavu u celini, specijalnu nagradu "Jovan Ćirilov", nagradu publike koju će dodeliti Radislav Kričak, menadžer za komunikacije I&F Grupe. Odluku ko je dobitnik nagrade za najbolju režiju objaviće Politikin žiri u sastavu: Gordana Popović, Ana Tasić i Milan Nešković.

Nakon proglašenja pobednika, očekuje nas dugo očekivani koncert Beti Đorđević, koji će zaokružiti ovogodišnji koncept Bitefa i bar na trenutak nam uliti osećaj nade i zajedništva koji smo na Bitefu gradili tokom devet dana. Videli smo kako se današnje društvo urušava, razmišljali o tome kako možemo da doprinesemo stvarnju boljeg sveta, a uz Beti ćemo "Početi ljubav iz početka" pre svega sa sobom i nama dragima, na samooj obali Dunava u Bitef Gradu!

Nakon koncerta uživaćemo uz ljubavne melodije DJ Miss Millie, koja će zadržati pozitivnu festivalsku atmosferu koju smo svi zajedno razvijali.

Zaokret je pripremio osveženje na svojim šankovima unutar Bitef grada, a kao i svih prethodnih dana moći ćete da uživate u degustaciji novog proizvoda naših partnera - Carnex vege humusa, kao i u proizvodima Pica Fabrike, Dorian Grey, Agi Pasta Away, The Saint, RO i Vegessence, Schweppes. Osim toga, partner Telekom Srbija spremio je razne zanimljivosti.

Vidimo se u na svečanom zatvaranju 53. Bitefa u Bitef gradu u Luci Beograd! Ulaz na dodelu nagrada, završni koncert Beti Đorđević i Bitef žurku je slobodan.

53. BITEF I PRIJATELJI

Bitef su tradicionalno podržali pokrovitelji Sekretarijat za kulturu grada Beograda, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, kao i Kabinet Vlade Republike Srbije.

Podršku festivalu pružili su i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, Ambasada Švajcarske u Beogradu, Ambasada SR Nemačke u Beogradu, Goethe-Institut u Beogradu, Francuski institut u Srbiji, British Council, Ambasada SAD i Ambasada Belgije. Ovogodišnje izdanje festivala ostvareno je i uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

Bitef se zahvaljuje strateškom partneru festivala I&F Grupi, kompanijama Coca Cola Hellenic Srbija, Telekom Srbija, IT kompaniji TeleGroup, Carnex, brendu Schweppes, kompaniji Siemens i prijateljima festivala Societe General Banka Srbija i Deloitte.

Tu su i mnogi partneri i prijatelji koji će obezbediti smeštaj, prevoz, hranu za učesnike i tim, a biće prilike da svi uživaju i u njihovim proizvodima.

I ove godine, festivalske aktuelnosti, intervjue sa autorima, kritike i prikaze možete pratiti na festivalskom BLOGU.

FESTIVALSKI CENTAR

Kao i do sada, u Festivalskom centru od 09-26.09. smeštena je Služba za odnose sa javnošću, redakcija bloga, to je i mesto za susret stranih gostiju festivala, za osveženje i odmor. Kao i prošle godine Centar će biti smešten u KOMBANK DVORANI.

Festivalski centar otvoren je od 09. do 26. septembra
Radno vreme: 10:00 – 19:00h

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još