RELAX TAI – CHI I JOGA ZA BOLJU KOMUNIKACIJU DUHA, TELA I PRIRODE: Zahuktavaju se pripreme srpskih lepotica na Tasosu (VIDEO)

Za samo dva dana boravka na Tasosu takmičarke za prestižnu titulu Miss Srbije doživele su razna iznenađenja i dobile šansu da uče jogu, relax Tai – Chi i izazov da skaču sa stena. A kako je to izgledalo svedoče fotografije i njihovi osmesi.

Časovi joge i Tai Chi održvaju se na najlepšem mestu na plaži Giola, Afroditina suza, gde je po mitologiji kanula njena suza i napravila odmah uz more u kameno malo jezerce. Upravo ovde devojke vežbaju najlepšu komunikaciju duha, tela i prirode.

- Dok "udišemo" more opuštamo se na najbolji način - rekla je Miss Kolubarskog okruga Milica Pavlović.

Jedna od najboljih instruktora joge u regionu Ivana Lončar nam je rekla da je oduševljena što na ovoj lokaciji na magičnom Tasosu na plaži Giola može najlepšim devojkama Srbije da prenese makar delić njene velike ljubavi prema jogi.

- Družićemo se i radićemo sve vreme priprema. Veliko organizacijsko iskustvo, kompletan tim funkcioniše kao jedan. Sve pohvale. A posebno sam srećna što je Vesna De Vinča žena neverovatne energije izabrala baš moju školu joge za edukaciju ovih mladih devojaka. Devojke, predivne ste, a rečenicom "svakoga dana postajemo sve bolji" završila je naša sagovornica čas.

Drago Vulinović, profesor relax Tai Chi podsetio nas je da je ovo deseta godina kako sa organizacijom Miss Srbije odlazi na pripreme i kako je nesebično svoja zanja i iskustva preneo na prethodnih devet generacija.

- Ovo je deseta generacija i moj jubilej - rekao nam je kroz osmeh Drago.

- Moj svakodnevni rad sadrži vežbe na kulturi pokreta, javnog nastupa i primenjenog scenskog pokreta. Ovim vežbama se između ostalog podiže i samopouzdanje i jačanje njihovog imidža u medijima.
Jer, kako kaže Drago, "reči prikrivaju a pokret otkriva iskreno raspoloženje". Posebno se pohvalio što je uspeo i Vesnu De Vinču, s obzirom na njenu energiju, da zadrži na svojim časovima.

Poseban izazov timu pripremila je najhrabrija finalistkinje Miss Rasinskog okruga Jovanka Radojčić koja je prva skočila sa stene u jezero, a za njom su krenule još četiri lepotice. Timu nije ostalo ništa drugo nego da im se pridruži, jer ovo mesto je fascinantno za kupanje i skokove. Svih pet devojaka su zbog hrabrosti i dobro izvedenih skokova nagrađene francusko-srpskim parfemom "Zemlja jorgovana".

A kompletan ovaj ugođaj u Grčkoj i sjajne uslove za rad omugućio je izuzetan čovek Jorgos Fradjoglu, vlasnik najveće turističke agencije na Tasosu. Da je reč o posebnom čoveku govori i činjenica da je na Afroditinoj suzi posadio mirisno bilje i razvija koncept ekološkog parka najzdravijeg na ostrvu.
Među porukama humanosti iz Grčke i svetske baštine koje su rasejane po ovom parku nalazi se i najstarija poruka naše Vinčanske civilizacije koja je napisana pre 5000 godina i znači "život je ljubav".

A kome će kruna od ovih prelepih finalistkinja promeniti život, saznaćemo 9. oktobra u 21 čas u Kombank dvorani.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Miss Yu

Pogledajte još