#FoodPlanet2019: Crna Gora danas zatvara festival

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, otvoren je 9. septembra na Trgu slobode u Novom Sadu.

Sve do danas, 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstavilo se 20 zemalja, a posetioci festivala imali su priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalazile su se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima se vršila prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

Juče smo upoznali Irak, a danas, poslednjeg dana festivala, od 17 časova bićemo u prilici da upoznamo Crnu Goru, koja će zatvoriti festival, a pre konzumiranja njihovih specijaliteta prisutnima će se obratiti i ambasador ove zemlje koji će predstaviti svoju nacionalnu kuhinju i prateći kulturno - umetnički program.

Više detalja i kompletan program ovogodišnjeg Food Planet festivala pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html

Pogledajte još