VERICA RAKOČEVIĆ BEZ USTRUČAVANJA: Decu sam rađala iz ljubavi, prezirem žene koje manipulišu matericom

Verica Rakočević (71) ponosna je majka troje dece i baka petoro unučadi.

Ipak, zbog svog posla, propustila je neke bitne trenutke u životima kćerki Elene i Milene i sina Milorada.

- Ne bih da patetišem na temu majčinstva. Žene ponekad manipulišu tom temom i to mi se ne dopada. Nisam planirala da se udam i rodim troje dece, niti da mi naslednici budu paravan za sve u životu. Nisam želela ni da decom zarobljavam muževe. Ja sam žena trenutka. U trenutku sam odlučila da se udam sva tri puta. U prvom braku sam dobila kćerku Elenu, u drugom Milenu i sina Milorada. Sve troje su se rodili iz velike ljubavi - ističe dizajnerka.

Ona je dodala da nije imala izražen majčinski instinkt, ali je uvek imala mnogo ljubavi.

- Volela sam svoje muževe i rađala decu s njima. Ne mogu da pričam melodramu tipa da moj život ne bi imao smisla bez njih. Nisam padala u nesvest kada su dolazili na svet. Ja čak nisam imala ni majčinski instikt poput mnogih žena. Ono što sam osećala bio je ljubavni instinkt: kada nekog volim, ja mu rodim dete. Prezirem žene koje manipulišu matericom. To je najgora manipulacija - otvorena je kreatorka.

Ona je sigurna da bi imala istu životnu energiju i elan i da nije majka.

- Imala bih. Kada se ostvariš kao majka, to ti daje satisfakciju, ukoliko to želiš, jer postoje žene koje ne žele decu i njih ne treba stavljati na marginu. Bolje je da onda i nemaju decu. Ja sam srećna što ih imam - kaže Verica za nedeljnik "Gloria".

Izvor: Gloria
Foto: verica.rakocevic/Instagram

Pogledajte još