DIREKTORKA ŠKOLE MALOG ALEKSANDRA IZVODILA U PARK: Severinu deset puta prijavili za zanemarivanje deteta

- Tačno je da sam bio sa gospodinom Kojićem onog petka, kada je išao po dete. Zašto sam bio? Pa, možda smo se zato što smo se družili, možda i sreli, pa postoji sloboda kretanja - kaže Severinin advokat, Denis Husein.

Baš tog petka, 11. oktobra, Severina Kojić je na konferenciji za novinare rekla da su nastavnici u školi navodno zlostavljali njenog sina. Advokat Husein kaže da je jedina istina o onome što se dogodilo bila ona koju je iznela Severina.

- Sve ostalo su insinuacije i laži - kaže Husein.

Škola u kojoj se nasilje navodno dogodilo je inače jedna od najpoštovanijih obrazovnih ustanova u zemlji. Tu školu pohađaju deca ambasadora, uglednih ličnosti i javnosti poznatih sportista. Takođe, i dete Severininog advokata Huseina tamo se školovalo.

- To je nebitno. To je privatna stvar. Nemoj da me upuštaš u to. Moj život je privatna stvar, - rekao je Husein.

Kako prenose hrvatski mediji, Severinu je škola deset puta prijavila Centru za socijalnu zaštitu i Gradskom zavodu za obrazovanje zbog zanemarivanja deteta. Na pitanje da li zna za to advokat je odgovorio:

- Bilo je, bilo je prijava.

Sve navode novinari su proverili i sa direktorkom Ljiljanom Klinger, koju je Severina javno prozvala. Na pitanje da li je tačno da je ona prijavila Severinu zbog zanemarivanja deteta, ona je rekla:

- Ne mogu da odgovorim na ovo pitanje jer nije dobro zbog deteta - reka je direktorka.

Na pitanje da li može da potvrdi informaciju do kojih su došli mediji, a tiče se toga da ovo Severini nije prvi put da Aleksandra nije uzela iz škole pa je direkorka morala da ga izvodi u park kako bi deca iz druge smene mogla da uđu u učionicu.

- Ne bih komentarisala - rekla je Ljiljana suzdržano.

Novinari su insistirali da otkriju da li Severina dolazi u školu često ili retko, i da li je tačno da je sastavila listu za preuzimanje deteta, a na kojoj nije dečakov otac Milan Popović. Gospođa Klinger nije želela da odgovori.

- Nemam komentara jer su tužbe u toku - kaže direktorka.

Iako nije odgovorila ni na jedno pitanje potvrdno, nije ništa negirala.

Izvor: Novosti/24 sata.hr
Foto: severina/Instagram

Pogledajte još