SRPSKE MISICE DALE SVOJ DOPRINOS: Sprovedena jesenja akcija čišćenja priobalja reke Save

Opština Savski venac i JVP "Srbijavode" organizovali su zajedničku akciju čišćenja šetališta i priobalja reke Save. Pored podrške JKP "Zelenilo Beograd", JKP "Gradska čistoća", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivrednih preduzeća JVP "Beogradvode" i "Galovica", akciji se pridružio i veliki broj građana, javnih ličnosti i sportista, kao i lepotice učesnice ovogodišnjeg izbora Miss Srbije iz kompanije "Miss Yu".

Na čelu sa direktorom JVP "Srbijavode" Goranom Puzovićem i predsednicom Opštine Savski venac Irenom Vujović, građani su očistili obalu od Čukaričkog rukavca, deo ispod mosta na Adi, sve do mosta Gazela.

Sakupljnjno je i uklonjeno nekoliko tona raznoraznog đubreta i smeća.

- Ova akcija je još jedan u nizu dobrih primera odlične saradnje između grada i republičkih organa, pokazatelj da vodimo računa o glavnom gradu i rekama kako bi ih učinili lepšim i čistijim. Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte - rekao je direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović.

On je dodao da će ovakve akcije postati tradicija i pozvao građane da zajedničkim naporima priobalja naših reka učinimo čistim i urednim kako bi svakodnevno mogli da uživamo u njima.

Predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović zadovoljna je odzivom građana i nadležnih preduzeća i izrazila zadovoljstvo zbog učešća zvanične Miss Srbije i Miss Eko.

Lepotice su bile presrećna što su dobile priliku da učestvuju u ovako dobro organizovanoj akciji i izrazile spremnost da isto ponove.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još