DARA BUBAMARA PREŽIVELA PAKAO U BARSELONI: Kroz prozor sam videla ljude kako se ubijaju

Dara Bubamara (43) preživela je dramu tokom boravka u Barseloni, u kojoj se našla nakon hapšenja katalonskih lidera, što je izazvalo pobunu naroda koji se sukobio sa policijom.

- Došla sam u ponedeljak u Barselonu i trebalo je da ostanem do petka kako bih se odmorila. Odjednom, usred noći, čujem haos, sirene, lupanje, detonacije. Pogledala sam kroz prozor i videla ljude kako se biju i bukvalno ubijaju - počela je Dara.

- Celu noć nisam spavala od buke, ujutru u 5 ujutru su me pozvali sa recepcije, izvinili se i rekli da bi najbolje bilo da sutra napustim hotel, jer mi ne garantuju bezbednost, jer su neki protestanti pokušali da uđu u hotel. Odmah sam rezervisala kartu prvim letom da se vratim. Uplatila sam najskuplji hotel, želela sam da uživam, da se odmoram, a umalo živu glavu nisam ostavila tamo - objasnila je Bubamara za Srpski telegraf.

Podsetimo, u centru Barselone se 26. oktobra okupilo više od 350.000 ljudi, od kojih su mnogi mahali zastavama za nezavisnost Katalonije.

Stotine hiljada Španaca u nemirnoj regiji Katalonije protestovalo je u Barseloni otkako je španski Vrhovni sud osudio devetoro političara i aktivista na kazne od devet do 13 godina zatvora zbog njihove uloge u neuspešnom referendumu za nezavisnost Katalonije 2017. godine.

Katalonskim zvaničnicima izrečene su kazne od devet do 13 godina zatvora za pobunu, a svi su oslobođeni teškog zločina oružane pobune.

Izvor: Telegraf.rs
Foto: darabubamara_official/Instagram

Pogledajte još