VAŽNI BEAUTY SAVETI: Pravilno hidrirajte kosu tokom zimskih meseci

Početkom hladnih dana sadržaj našeg nesesera, kao i koraci naše beauty rutine, prilično su se izmenili, a poseban fokus preneo se na pojačanu hidrataciju, kako kože, tako i kose. Kako su i koža i kosa veoma podložne dehidrataciji usled nagle promene temperatura potrebno je pojačati negu, kako bi kosa bila zdrava, blistava i svilenkasta na dodir.

Sa najomraženijim beauty problemom susrećemo se već na kraju leta, kada je naša kosa prilično isušena slanom vodom i visokim temperaturama, a stanje se dodatno pogoršava, kada se temperature drastično promene i postane znatno hladnije. U takvim trenucima, čini se da nam je šišanje jedina opcija. međutim, kako beauty svet svakodnevno postaje bogatiji proizvodima za negu i oporavak kose, čini se da ima nade za oporavak, čak iako se ne odlučimo da skratimo koji centimetar kose.

Frizeri savetuju da je šišanje ipak najbolja osnova za regeneraciju dlake i vraćanje zdravog i blistavog izgleda kosi, tako da bi pre nego što počnete sa tretmanom nege bilo najbolje da ipak skratite oštećene krajeve.

Kada ste postavili zdrave osnove za detaljnu negu kose, važno je da znate da je osnovni uslov dubinske nege i regeneracije dlake, da svoju kosu barem jednom nedeljno tretirate maskom, sa kojom ćete prenoćiti i tek sutradan je isprati, kako bi proizvod imao učinkovito dejstvo na samu dlaku.

Sledeći važan korak u hidrataciji kose je ulje za kosu, koje tokom zime mora zauzimati važno mesto na vašoj kozmetičkoj polici. Nakon pranja, namažite svoje vrhove sa par kapi ulja, kako biste nahranili dlaku i zaštitili je od prekomernog izlaganja visokim temperaturama prilikom stilizacije kose.

Finalni i najvažniji korak je upravo onaj koji najčešće zaboravljamo. Reč je o dubinskoj hidrataciji organizma, koja utiče i na kvalitet naše kose, što znači da je ne samo za zdravlje, već i za lepotu, veoma važno da unosite dovoljne količine vode tokom dana, kako bi vaša kosa i koža izgledale zdravo i sjajno.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još