DA KOŽA BUDE MEKANA I SJAJNA: Zimska beauty navika koju ne bi trebalo da zaboravimo

Koža je naš najveći organ i upravo zbog toga joj je potrebna posebna nega. Tokom hladnijih meseci koža je sklona dehidrataciji, pucanju, iritaciji i perutanju, zato je veoma važno da u našu zimsku beauty rutinu uvedemo piling tela, kako bi koža bila glatka, meka i dubinski nahranjena.

Kada formiramo našu beauty rutinu, skloni smo da se fokusiramo samo na kožu lica, ali da bi naša koža bila lepa i negovana, potrebno je podjednaku pažnju posvetiti nezi celog tela. Kako tokom hladnijih meseci naša koža stalno menja uslove u kojima se nalazi, od toplih prostorija, do svežeg vazduha, neophodno je temeljno hidrirati, kako kožu lica, tako i celog tela.

Pilinzi za telo su proizvodi koji uklanjaju mrtve ćelije sa površine kože, čine je glatkom, čistom i omogućavaju joj da dubinski upije proizvode za hidrataciju i očuva svoju prirodnu vlažnost tokom celog dana, zato oni moraju biti neizostavan korak naše zimske beauty rutine.

Važno je da tokom tuširanja, barem 2 puta nedeljno odradite temeljan piling kože celog tela. Odaberite neki blaži piling, na biljnoj bazi, koji ne deluje agresivno na vašu kožu, a podjednako je efikasan i učinkovit. Najbolji odabir pilinga za negu i hidrataciju kože tokom zime su oni na bazi meda, morske soli i semenki voća.

Neka ove zime vaša koža bude meka i sjajna iz dana u dan, uz adekvatne beauty navike koje ne smete ignorisati.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još