ŽALIO SE NA UGOVOR, PA ZAVRŠIO U ZATVORU: Japanac zvao mobilnog operatera 24.000 puta

Policija je uhapsila japanskog penzionera nakon što je 24.000 puta nazvao odeljenje za korisnike najvećeg japanskog telefonskog operatera, žaleći se zaposlenima da kompanija nije ispoštovala sklopljeni ugovor, saopštila je policija.

Tokijska policija navodi da su prošle nedelje priveli 71-godišnjeg Akitošija Okamota jer je za osam dana uputio stotine besplatnih poziva odeljenju za korisnike glavnog telefonskog operatera KDDI.

Mediji prenose da je Akitoši upućivao hiljade poziva s javnih govornica izražavajući nezadovoljstvo radom kompanije i pritom vređajući zaposlene.

- Tražio je da mu se osoblje KDDI-ja izvini jer nije ispoštovalo ugovor. Takođe je često prekidao pozive odmah nakon što bi nazvao operatera - rekao je portparol policije.

- Uhapšen je zbog sumnje da je "lažno ometao poslovanje" kompanije - rekao je portparol.

Japan se suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posledica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba.

Policija izveštava i o tome da stariji vozači često uzrokuju saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a zaposleni u železničkom saobraćaju žale se na to da ih stariji putnici neretko verbalno i fizički napadaju.

Izvor: B92
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još