UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Savršena kupka uz pomoć četiri moćna sastojka

Opuštajuća kupka ima brojne zdravstvene koristi. Sjajna je za poboljšanje rada srca, pomaže vam da lakše dišete, ublažite bol u mišićima i uravnotežite hormone.

U kombinaciji s prirodnim sastojcima, kupke za vas mogu biti još zdravije. Postoje sastojci koji mogu pomoći u lečenju specifičnih zdravstvenih problema, posebno onih povezanih s problemima kože.

Lavanda

Kada se doda u kupku, lavanda vam može doneti fizičko i emocionalno olakšanje. Pomaže kod opekotina, migrena, nesanice, kožnih problema, akni i stresa. Ulje lavande deluje kao prirodni antidepresiv i analgetik. Takođe pomaže kod kašlja i prehlade jer olakšava proces disanja. Sledeći put kada budete pravili kupku, dodajte joj šest do osam kapi esencijalnog ulja lavande.

Čaj

Dodavanje vrećica čaja u vašu kupku pomoćiće koži da brže apsorbuje korisne hranjive sastojke. Čaj deluje protivupalno, antikancerogeno i ojačava vaš imunološki sistem. Takođe, vrši i detoksikaciju kože, odgađa starenje kože, podstiče zarastanje čireva i rana, pomaže kod psorijaze i u lečenju i sprečavanju akni. U kupku dodajte šest vrećica čaja.

Ruže

Kupke s laticama ruža mogu poboljšati raspoloženje i vašu kožu. One kožu hidriraju i čine je svetlijom i glatkom. Miris ruža omogućava da se osećate opušteno i odlično uklanja stres. U vodu dodajte dve do tri šoljice latica ruže.

Đumbir

Kupke s đumbirom mogu ublažiti simptome prehlade i gripe. Ove vrste kupki takođe su izvrsne za detoksikaciju tela. One smiruju nelagodu u želucu, povećavaju cirkulaciju krvi i poboljšavaju vaš metabolizam. U vodu dodajte pola šoljice narendanog đumbira.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još