INTERVJU: Sergej Ćetković

Sprema se užurbano Sergej Ćetković za koncerte u novosadskom Spensu (3. decembar) i beogradskoj Areni 10. decembra, koji će biti finale, ne samo srpske turneje povodom novog albuma već, generalno, kruna izuzetno uspešne godine za stasitu pop zvezdu. Poznata je i humanost Sergeja Ćetkovića, stoga ne čudi akcija koja je promovisana u butiku „Legend“ u Knez Mihailovoj. Sav prihod od prodaje „Legend“ majica sa njegovim potpisom odvajaće se za izgradnju dnevne hemoterapijske bolnice u Beogradu za decu obolelu od raka.


Scena – prepoznatljiva za takve prilike kada se popularna ličnost u nekom prostoru druži sa fanovima, deli autograme... Zadatak za novinare – ne baš zahvalan, međutim, uz malo dovitljivosti, „oružje“ zvano diktafon ipak nekako dopre do Sergeja koji istog trenutka pokazuje maksimalnu profesionalnost i kad je u pitanju komunikacija sa medijima.

-Već odavno je bilo planirano da se nešto slično radi, a konkretno, za ovu akciju sam čuo od mog prijatelja, glumca Marka Živića koji je takođe podržava. Poražavajuće je da se svakog meseca u Srbiji pojavi stotinak dece obolele od raka a Institut za onkologiju nema tolike kapacitete da ih sve primi. Kompletnu turneju prate promotivne majice pa apelujem na sve koji dođu na koncerte i koji imaju svest o tome da odvoje dva minuta za druge jer je njihovo malo – njima baš mnogo. Mslim da ćemo na kraju turneje biti zadovoljni prikupljenom svotom novca.

Nije prošlo mnogo vremena od prethodne humanitarne akcije Sergeja Ćetkovića. Prihod od prodaje prvog tiraža aktuelnog albuma „Dva minuta“ u Crnoj Gori namenjen je domu za nezbrinutu decu „Mladost“ u Bijeloj, odakle je popularni pevač usvojio ćerkicu Lolu.

-To je prošlo odlično. Prodali smo više od 5.000 diskova i omogućili da ta deca dobiju malo bolje uslove za život, više garderobe... Aktuelna akcija, dakle, nije prva, ali ni poslednja.

Nedavno su puštene u prodaju i karte za nivo 400 u Areni. Kako teku pripreme za koncert 10. decembra ?
-Odlično. Svirali smo do sada u Nišu, Kragujevcu, Zaječaru i Kruševcu, sledi Novi Sad, a deset godina mog rada obeležićemo upravo u Areni. Dosadašnji utisci su fenomenalni i, što bi rekao jedan moj prijatelj – ako se po jutru dan poznaje, nastupajući koncerti će biti još bolji.

Gosti na koncertu?
-Svi oni će mi biti gosti ( pokazuje na okupljene obožavaoce, mahom ženskog pola i osmehuje se). Najbitnija je muzika, publika, sve ostalo će se desiti samo od sebe.

Ima li euforije pred koncert u velikom prostoru kao što je Arena ?
-Kod mene ima, verovatno i kod publike – priznaje Sergej. – Jedva čekam da sve to krene ne bi li ta pozitivna trema konačno nestala.

Većina domaćih izvođača posle prvog nastupa u Areni objavi DVD sa tog koncerta.
-Upravo je DVD jedan od razloga što smo se odlučili za Arenu. Izlazak očekujem u januaru, februaru sledeće godine – o tom potom.

Šta se dešava posle Beograda i Novog Sada ?
-Najverovatnije jedan duži odmor, mislim da sam zaslužio.

Novogodišnja noć ?
-Još uvek ne znam – kad bude postignut neki dogovor, pojaviće se informacija na mom zvaničnom sajtu – najavio je Sergej Ćetković i vratio se najezdi obožavateljki koje su došle da upoznaju svog ljubimca, slikaju se sa njim... Prostor – mali u odnosu na Arenu ali dovoljno slikovito pokazuje kakva će biti atmosfera desete decembarske večeri u velelepnoj hali.

Tekst: Milan Ćunković

Pogledajte još