ZIMSKI DETOKS ZA SAVRŠEN TEN: Tri koraka za potpunu regeneraciju kože

Detoks je neophodan s vremena na vreme kako bi koža bila sjajnija i blistavija. Tokom zimskog perioda kada je ona izložena lošim spoljašnjim uticajima, uobičajena rutina nege nije dovoljna. U ovom periodu neophodan joj je potpuni detoks.

Tri koraka put su ka savršenom tenu. Detoks je poželjno raditi jednom nedeljno.

Masaža lica

Kako bi tvoja koža izgledala negovano i zdravo masaža lica je najučinkovitiji korak, jer se tako opuštaju svi mišiće lica. To ne mora da budu masaže kod kozmetičara, već je možete izvesti i prilikom apliciranja neke kreme. Laganim pokretima pređite preko svake regije lica.

Očistite kožu uljima

Zabluda je da ulja zatvaraju pore. Ukoliko ih koristite jednom nedeljno primetićete da vam koža izgleda mnogo bolje.

Naime, ona rastvaraju sebum, čiste kožu od prljavština i uklanjaju tanak sloj mrtve kože, dok zaštitni sloj ostaje netaknut. Pojedini serumi sa uljem sadrže i razne hranljive sastojke koje mogu da uklone mrlje sa tvog lica. Dakle, ovo je jedan nežan način da pomogneš svojoj koži da u isto vreme bude čista, a da se ne koriste grube tehnike.

Nahranite kožu serumima

Serumi su idealna opcija zato što prodiru duboko u kožu. Za potpunu regenaraciju kožu nanosite ih na lice jednom nedeljno, ali ne češće od toga. Njihova uloga je da hidriraju kožu lica kako bi se taj efekat održao duže.

Detoks maska koju ćete sami napraviti

Ne postoji ništa bolje za dubinsko čišćenje lica od maske sa glinom. Ona prodire duboku u kožu i čisti je temeljno. Pomešajte 2 kašike zelene gline, 1 kašičicu jogurta ili pavlake i malo meda. Nanesite je na lice i ostavite dok se ne stvrdne. Nakon toga temeljno isperite.

Izvor: Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Freestock.com

Pogledajte još