MOĆNE FIZURE: Zablistajte tokom prazničnih noći

Osim garderobe i šminke, važno je i kakvu ćete frizuru imati tokom prazničnih proslava. Frizerka i edukatorka Tanja Šobota ističe da se novogodišnji trendovi menjaju, ali da su sada u modi talasi i mašnice u kosi, afričke lokne, pletenice... Elegantne frizure i večne punđe.

- Ove godine su uglavnom zastupljene frizure pune talasa i lokni - kaže za "Život plus" Tanja Šobota.

- Preporučujem takozvane afričke lokne, mada žene nemaju previše hrabrosti da to probaju. One koje su se osmelile, oduševljene su.

Gotovo svima sjajno stoji, jer lokne "napune" lice, a frizura traje sedam dana. Za svaku Novu godinu se traže elegantne frizure - one su večne, baš kao crno i belo u svetu mode. Ali najluđa noć i "repriza" zahtevaju i šljokice u kosi, koje se lako nanose pomoću spreja. Pojedine mušterije traže da im se u kosu ubace pramenovi drugih boja, pa se to sve zajedno isplete.

Da li će frizura biti ležernija ili glamuroznija zavisi od ambijenta u kojem dočekujete Novu godinu, ali i ličnog stila. Ukoliko želite da izgledate drugačije u novogodišnjoj noći, pravi izbor su pletenice, ali i mašnice svih veličina.

- Od kose se naprave sitne mašne ili jedna velika koja dominira - naglašava Tanja Šobota.

- To izgleda fenomenalno. U novogodišnjoj noći su uvek zastupljene punđe, ali ne "teških" formi, već lagane, spuštene i svedene ili one gala. Recimo, za kafanu se preporučuju ležernije forme, a za doček u hotelu prigodnije su svečane i glamurozne frizure koje prate i takvu odevnu kombinaciju.

Haljina može da bude i od prošle godine, ali ne i frizura. Ako se insistira na gala frizuri onda se prave pletenice u cik-cak formi. One podrazumevaju veliki broj pokreta u kosi, elegantne su i pogodne i za šetnju crvenim tepihom. Uglavnom, samo mali procenat žena za doček Nove godine traži jednostavne frizure, odnosno obično feniranje.

Na pitanje da li postoje frizure koje su namenjene damama određenih godina, naša sagovornica kaže:

- Ne volim da ograničavam žene na bilo koji način, naročito kada je o godinama reč. Ja bih, recimo, izabrala frizuru sa mašnicama, bez obzira šta će drugi misliti o tome. Moj glamur uvek ide sa mnom. Nosim ono u čemu se dobro osećam. To važi i za frizuru.

GALA I U KUĆNOJ RADINOSTI

Dame, koje zbog obaveza ne mogu da stignu kod frizera, a imaju lepu i dugu kosu, mogu same kod kuće da naprave gala novogodišnju frizuru.

- Navijte uveče kosu na krpice i sutra ćete imati gala frizuru. Uz malo veštine možete da napravite mnogo i da zablistate.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još