SA OCEM SNIMA FILM: Lena Kovačević zagazila u svet kinematografije

Pevačica Lena Kovačević priznaje da je odrastala uz glumce jer je njen otac Dušan Kovačević deo tog sveta jako dugo, te da je njen kršteni kum, pokojni Bora Todorović, želeo da i ona krene putem glume.

- Zvezdara teatar je moja druga kuća i većinu glumaca ovde doživljavam kao deo porodice. Osećam se kao dete svih njih koji 35 godina funkcionišu u okviru ovog mesta jer smo rasli zajedno. Ono što najviše pamtim su zore koje sam dočekala u pozorištu. Tada se premijere nisu završavale tako što se posle njih ode kući, nekada je tu bilo pravo boemsko veče. Bezbroj divnih jutara smo dočekali tu. Danas glumci malo zdravije žive - kaže Lena i otkriva je volela mnoge glumce, ali da joj je kum, pokojni Bora Todorović, bio najdraži:

- Sve sam ih doživljavala kao kućne prijatelje, ali moram da izdvojim Boru jer je moj kršteni kum i najlepše sate, ako pričamo o razgovorima o glumi i životu, imala sam sa njim. On je potajno želeo da budem glumica, rekao mi je par puta: ja ću da te spremim za prijemni. Međutim, mene to nije privlačilo. Možda je samo bila jedna faza kada sam se zatvarala u sobu i čitala neke silne monologe i pesme Desanke Maksimović i to je sve dokle je moja gluma stigla. Rekla sam mu u jednom trenutku: Boro, ja ipak idem u muzičke vode i on je pored mojih roditelja bio moj najvatreniji fan. Bio je i ostao za mene nešto posebno.

Za Lenu je prethodna godina bila puna izazova, a u ovoj će očigledno ostvariti mnogo toga što je započela.

- Sa tatom i fantastičnom ekipom glumaca pravimo film. Ne bih puno otkrivala, ali verujem da će to biti projekat pravi za regionalnu i svetsku kinematografiju - rekla je Kovačevićeva.

Izvor: Blic.rs
Foto: Andreja Damnjanović

Pogledajte još