ČETIRI KORAKA DO SAVRŠENIH OBRVA: Ne dozvolite da vam lice izgleda tužno ili namrgođeno

Obrve, tj. njihov oblik može u velikoj meri uticati na izgled lica. Zbog toga je bitno da njihov oblik odredite na osnovu karakteristika vaše vilične kosti, čela i punoće obraza. Ukoliko ne izaberete adekvatan oblik, vaše lice može izgledati tužno ili pak namrgođeno. No, odabir oblika obrva neće biti današnja tema, već ćemo govoriti pravilnom iscrtavanju i popunjavaju obrva makeup proizvodima. Stoga, ukoliko ne znate na koji način možete dobiti savršen izgled obrva u samo četiri koraka, nastavite da čitate!

1. Priprema

Priprema obrva obuhvata njihovo sređivanje, tačnije odstranjivanje neželjenih dlačica i skraćivanje već postojećih. Kada odredite oblik obrva koji će pristajati vašem licu, možete krenuti sa njihovim oblikovanjem. Obrve ćete najbolje oblikovati i počupati tako što ćete prvo olovkom za obrve iscrtati preko njih željeni oblik. Olovka se vrlo lako može obrisati ukoliko negde pogrešite tako da ne brinite. Kada nacrtate željeni oblik, dlačice koje se ne uklapaju u njega počupajte. A prednji deo obrva, do nosa, skratite makazicama. Nakon što uradite sve ove korake, vaše obrve su spremne za sledeći korak.

2 Iscrtavanje olovkom

Kako biste dobili izdefinisane obrve preciznih i ravnih ivica, neophodno je da ih prvo iscrtate olovkom približne boje kao boja vaše kose. Nikada nemojte praviti veliki kontrast kada je boja kose i boja obrva u pitanju. Boja kose i obrva mora biti slična kako bi vam lice izgledalo toplije i lepše. Ukoliko su vam obrve pri korenu retke, docrtajte ih olovkom u vidu tankih dlačica, nikako nemojte bojiti olovkom ovaj deo. Ostatak obrva takođe iscrtajte olovkom.

3. Popunjavanje obrva senkom

Ukoliko imate retke obrve onda ćete nakon olovke morati naneti i senku. Senka po po pravilu treba da bude u boji olovke koju stavljate ili za jednu nijansu tamnija. Senku ćete naneti specijalnom kosom četkicom za obrve. Kada čitave obrve obojite senkom primetićete koliko punije i gušće izgledaju.

4. Fiksiranje

Oni koji imaju neposlušne i dugačke obrve nezaobilazan korak biće i fiksiranje. Kada završite sve prethodne korake koji se tiču boje, obrve dobro iščešljajte češljićem za obrve. Ukoliko nemate specijalan češalj za ovu namenu, možete se poslužiti i četkicom stare maskare, koju ćete dobro obrati pre upotrebe. A kako bi vam obrve ostale na svom mestu celoga dana ili noći, možete ih učvrstiti voskom za obrve koji možete naći u parfimerijama ili se poslužiti sledećim trikom: na češalj za obrve poprskajte malo laka za kosu i nakon toga pročešljajte obrve.

Izvor: Mogujatosama.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još