VLASI U TRENDU: Četiri boje kose "vladaće" 2020. godinom

Ono što sve dame sigurno zanima jeste koji su to noviteti koje nam donose frizeri u 2020. godini. Kad je reč o beauty svetu, jedna od stvari o kojoj se najviše raspravlja svakako su i trendovi koji će vladati u godini pred nama. Tema koja "krade" mnogo pažnje svakako je ona o IT boji kose.

Ako je nova boja kose jedna od stvari koje priželjkujete u nadolazećoj godini, u nastavku donosimo četiri boje koje će vladati 2020. godinom.

Boja mlečne čokolade

Na beauty tron najpopularnijih boja u godini pred nama popeće se mlečna, sasvim prirodna nijansa smeđe boje koja će na svakom licu izgledati sveže.

Profesionalni koloristi savetuju tamnije tonove na korenu, a svetlije prema vrhovima. Ovakav "raspored" nijansi će kosi pružiti uvek poželjnu dimenzionalnost.

Rooted beige

Borba protiv izrastka na kosi jedna je od najdugovečnijih borbi, ali u novoj bismo godini od nje ipak mogli – odustati. Naime, svetski stručnjaci za boju kose tvrde kako plava kosa najbolje izgleda kad se kombinuje s balayage tehnikom.

Pri čemu se koristi i root-smudging tehnika, odnosno nijansiranje ide od tamnije smeđe na korenu prema svetlijim tonovima smeđe, a zatim i plave.

Crveni odsjaj

U protekloj smo godini nekoliko puta svedočili trendu jarko crvene boje u kosi. Međutim 2020. godina donosi nam njene suptilnije nijanse koju frizerski stručnjaci nazivaju "orchard red".

Reč je o nijansi koja ima crveni odsjaj, a u njoj se na suptilan način mešaju tonovi zlatnog bakra s ružičastim podtonom. Ova se nijansa može odlično uklopiti u balayage tehniku jer će dodati bogatstvo i raskoš svakoj osnovnoj nijansi boje.

Honey blonde

Ako ste u potrazi za savršenom nijansom plave koja ima više žutih, nego srebrnih, hladnih tonova, onda je "honey blonde" boja koja će vas oduševiti.

Ova boja kose podseća na osunčane pramenove koji nastaju u letnjim danima, a frizerski stručnjaci kažu kako se ključ za postizanje ovakve nijanse krije u "podlozi". Oni, naime, tvrde da treba pronaći savršenu nijansu.

Svi koji imaju malo tamniji koren, treba da ga osvetle za koju nijansu jer će se tako postići dimenzionalnost kose, istaknuti pramenove i dobiti mekani, završni sloj.

Izvor: Hellomagazin.rs/Journal.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još