CAREER PATHS CONNECTS: Održan prvi edukativni sajam za mlade u Hrvatskoj

Projekat "Career Paths Connects", održan je proteklog vikenda po prvi put u Hrvatskoj u hotelu "Hilton Garden Inn", gde se okupio veliki broj mladih ljudi, koji su upravo tamo dobili mogućnost da s najboljim svetskim stručnjacima jasnije definišu svoje ciljeve, kojim putem će krenuti kako bi ih ostvarili, te kako da pronađu zadovoljstvo u postizanju karijernih ciljeva.

Projekat čiji je glavni cilj usmeravanje mladih u pravom smeru, odnosno pomoć pri odabiru željene karijere i fakulteta, na kojem će steći za to potrebna znanje nastao je u Italiji pre šest godina, a po prvi put uspešno je održan i u Hrvatskoj zahvaljujući Dolly Predović, dugogodišnjoj profesorici na "Bocconiju", Jasmini Bagarić, uspešnoj hrvatskoj preduzetnici koja stoji iza brendova "Magnolija" i "Clan stor", te Josipe Bagarić, stručnjakinje za ljudske potencijale, koja je radila u "Ralph Laurenu" u Njujorku, Ženevi i Minhenu.

Na samom početku sajma održana je panel diskusija, na kojoj su svoja poslovna iskustva predstavili uspešni ljudi s inspirativnim životnim pričama, poput Tanye Golešić, uspešne Kanađanke hrvatskog porekla, koja trenutno obavlja funkciju predsednice modnog mogula "Jimmy Choo-a" za Severnu i Južnu Ameriku, Davora Tomaškovića, predsednika Uprave Croatia osiguranja, Roberta Musikera, vlasnika letne škole "Summer Discovery" u Americi, te Dolly Predović.

Nakon njih, odlično predavanje održala je Louise Tingstrom, jedna od najuspešnijih PR-ova u branši, glavna PR stručnjakinja u "UniCredit" grupi i partnerka u londonskoj agenciji za odnose s javnošću.

Tokom celodnevnog programa, posetioci sajma imali su priliku da interaktivno učestvuju u procesu međusobnog upoznavanja s izlagačima iz cele Europe, SAD-a i Azije. Isto tako, štandovi nekih od najpoznatijih univerziteta, poput italijanskog "Bocconija" ili španskog "IE Business School" oformljeni su kako bi približili svoje programe budućim studentima i olakšali im proces upisa na njihove prestižne fakultete.

Mlađe posetioce posebno su oduševili štandovi popularnih letnih škola i stranih internata, na koje se mogu prijaviti svi mališani uzrasta od 12 godina pa naviše, što ih čini odličnom prilikom za prvi susret sa samostalnosti i odgovornošću.

*Cele fotografije možete videti klikom na sliku!

Autor: NaDlanu
Foto: Bojan Zibar

Pogledajte još