FESTIVAL LJUBAVI: Predstava "Laža i paralaža" u Srpskom narodnom pozorištu

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

U sklopu festivala, sutra će se u Srpskom narodnom pozorištu odigrati predstava "Laža i paralaža", s početkom u 19.30h.

Predstava „Laža i paralaža“ Jovana Sterije Popovića je prvi put u Srpskom narodnom pozorištu izvedena 1991. godine, u čijoj postavi je učestvovao i Zijah Sokolović. Ta predstava je osvajala sve ovacije publike, odražavala se na njihovo tadašnje stanje, a sledeće godine na Sterijinom pozorju osvojila je nagradu za najbolju predstavu u celini, najbolju režiju, scenografiju, ali i dva glumačka ostvarenja. U predstavi igraju: Nebojša Savić, Strahinja Bojović, Tanja Pjevac, Milorad Kapor, Predrag Momčilović, Nina Rukavina i Gordana Kamenarović. Dramaturg je Nikolina Stjepanović, a scenograf i kostimograf Minja Polak.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

„Festival ljubavi“ biće održan na još nekoliko lokacija u gradu, u okviru kojih će biti različite aktivacije. Neke od njih su: Romance Movie Marathon, Muzej savremene umetnosti Vojvodine (14.02.); Koncert "Love actually", Galerija Matice srpske, nastupa "Muzika srca" (15.02.).

Za sam kraj festivala organizatori su pripremili "Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja", 22. i 23. februara, kada će o svom životu i radu pričati upravo neki od njih, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Tom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

Kao od prvog dana, ideja festivala ostaje promovisanje i širenje ljubavi. Upravo zato će i ove godine Novi Sad biti prestonica ljubavi!

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.

Pogledajte još