SVETLUCAVE NIJANSE OKO OČIJU: U trendu su ajlajneri u boji

Iako je delovalo da zlatni sjaj oko očiju neće odmaći dalje od modnih pista, ipak se dogodilo da žene, naročito mlađe, ovaj trend rado prihvate. Tako su pojedine u svoje nesesere sa šminkom uvrstile zlatne ajlajnere i njime izvlače gotovo neprimetne, ali i deblje linije na gornjoj ivici očiju, dok donji deo ocrtavaju jedva primetnom sjajnom senkom.

U nekim slučajevima, dok gornju ivicu ukrašavaju zlatni tonovi, na donjoj je takođe svetlucavi efekat ali, na primer, zelenkasti, ljubičasti, bonzani, čak i narandžasti. Podrazumeva se, ostatak šminke treba da izgleda što prirodnije, odnosno da bude gotovo neprimetan. Ukoliko, ipak, više volite da ističete usne, onda neka se zlatni sjaj nađe na njihovoj sredini, na podlozi koju čini taman ruž.

Kada je reč o ajlajnerima, moderni su i mat, ali u jarkim bojama, naročito crvenoj i nijansi šljive. Dovoljno je da uz liniju trepavica ostavite ni pretanak ni predebeo trag ajlajnera i da postignete razigranost. Isti efekat ćete dobiti i uz pomoć masnih senki za oči, s tim što tada možete da upotrebite i crni ajlajner kao kontrast i na taj način još više naglasite jarku boju za koju ste se opredelili. Potezi četkicom mogu da budu potpuno ravni, ali dama više voli da liniju na krajevima očiju malo izviju.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još