MOZAK IM ČESTO "STANE": Ko su najzaboravniji znakovi horoskopa?

Nešto treba da uradite, ali ne možete da se setite šta. Poznajete onog čoveka, ali ste mu zaboravili ime... Ako vam se dešavaju ovakve i slične stvari, verovatno pripadate nekom od ova četiri znaka.

Ribe

Ribe često progoni osećaj da su zaboravile nešto čim izađu iz kuće, a to su najčešće sitnice poput sunčanih naočara ili mobilnog telefona. Moraju posegnuti za rekonstrukcijom svojih postupaka kako bi pronašle ključeve ostavljene u frižideru ili dokumenta ostavljena u kupatilu. Mnogo vremena Ribe provode u svom imaginarnom svetu, zbog čega često zaboravljaju na praktične aspekte života. Tako na primer zaborave da plate račun za gorivo, ali će vam detaljno ispričati sve o likovima iz nove serije.

Blizanci

Zaboravnost je kod Blizanaca najčešće posledica preopterećenosti uma podacima. Umesto da odbace ono nebitno i oslobode moždane vijuge, svakodnevno imaju na rasporedu mnoštvo dogovora, obaveza i zanimacija. Redovno smetnu s uma tekuće zadatke, a kad ih se napokon sete, već je kasno. U poslovnom svetu skloni su da zaboravljaju rokove, datume dospeća i porezna razdoblja.

Vodolija

Oni su kreativci koji stalno smišljaju rešenja za probleme i spremno prihvataju inovacije. Kome je glava puna brojki, teorija i informacija, lako gubi aktuelnosti iz vida. Zaboravljaju svakodnevne rutinske obaveze, poput vađenja odeće iz mašine i stavljanja na sušenje. Prepoznaju lica ljudi s kojima se susreću, ali slabo pamte njihova imena. Pamćenje im služi za mnogo važnije stvari.

Ovan

Vode aktivan društveni život i bave se svakojakim aktivnostima, pa ne čudi to što im ponekad "stane mozak". Iako često zapisuju obaveze i aktivnosti, svejedno ponekad zaborave da kupe jogurt ili da prenesu poruku. Trude se da se na silu sete zaboravljenog, ali lampica im se pali tek kad prestanu da pokušavaju. Kad se ipak sete, gestikuliraju, kolutaju očima i pitaju se kako, pobogu, nisu mogli da se sete tako jednostavne stvari.

Izvor: Tportal.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još