"STVARNO TAKO MISLIŠ?": Hartefakt fond organizuje drugu javnu debatu 9. marta u Marsh Open Space-u

Druga javna debata, na kojoj će govoriti Narodna poslanica Gordana Čomić, zamenica glavnog urednika nedeljnika NIN Vesna Mališić, članica Saveta REM-a i političarka Judita Popović i urednica festivala feminističke kulture i akcije – BeFem Jelena Višnjić, biće održana u ponedeljak, 9. marta u Marshu (Cetinjska 15) u 18h.

Nakon uspešno realizovane prve javne debate pod nazivom "Stvarno tako misliš?", na kojoj su govorili novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević, stendap komičar i voditelj Darko Mitrović, urednik magazina Story Dragan Kecman i teoretičarka književnosti Nađa Bobičić, Hartefakt fond nastavlja seriju programa na temu preispitivanja uticaja medija na sve veći porast jezika netrpeljivosti prema ženama i marginalizovanim grupama koji se iz polja masovne kulture preliva u svakodnevni život i govor.

Razgovor će moderirati Ana Martinoli, profesorka i prodekanka Fakulteta dramskih umetnosti, a na debati će se govoriti o diskriminatornom jeziku u medijima usmerenom ka ženama, ličnim iskustvima govornica, načinima na koje se medijska slika može promeniti i o tome da li je i koliko Srbija, po ovom pitanju, daleko od zemalja u regionu?

Javnu debatu "Stvarno tako misliš?" u okviru projekta Public! organizuje Hartefakt fond u saradnji sa Holandskom ambasadom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još