MISS SRBIJE U MISIJI HUMANOSTI: Andrijana Savić u prvim borbenim redovima protiv koronavirusa

Pandemija korona virusa dovela je do uvođenja ograničavajući mera kretanja u svetu, ali i u našoj zemlji. Kako svetski tako i srpski epidemiolozi tvrde da je jedina pouzdana mera prevencije izbegavanje kontakta - izolacija i samoizolacija. Iako se smatra da je na udaru starija populacija, ni mlađi nisu zaštićeni od ove zarazne infekcije. Shodno tome je potrebno biti disciplinovan i ponašati se u skladu sa stručnim preporukama. Karantinski sistem je ipak najstrožiji za starije građane, naročito za one preko 65 godina starosti.

Odmah po proglašenju vanrednog stanja naša Miss Srbije Andrijana Savić otputovala je kod roditelja u Gornji Milanovac i odmah se javila predsedniku Opštine Gornji Milanovac Dejanu Kovačeviću i istakla spremnost da pomogne.

Andrijana je odlučila da se u potpunosti posveti misiji humanosti. Redovno obilazi i odlazi kod svojih sugrađana kako bi im pomogla u nabavci najpotrebnijih namirnica i sredstava za lečenje, platila račune, podigla penzije kao i pri nezi kućnih ljubimaca.

Andrijana tokom ove nedelje je u saradnji sa dizajnerkom Tamarom Tanasković šila maske kako bi ih poklonla onima kojima su potrebne.

U dogovoru sa svojom porodicom, odlučili su da dok traje ova situacija, pruže besplatne usluge perionice veša koju drže u Gornjem Milanovacu za svoje sugrađane starije od 65 godina.

- Ovo što trenutno radim je način na koji mogu da pomognem svojim sugrađanima. To me ispunjava. Svaki osmeh ili reči hvale mi prijaju. Neprocenjiv je osećaj pomoći nekome, bez lične koristi, a za uzvrat dobiti topao osmeh i sjaj u očima od sreće i zahvalnost. Njihov pogled i osmeh su moja dalja satisfakcija da što više pomažem i apelujem na sve mlade devojke da štikle zamene patikama a maske i rukavice budu jedini naš ukras i krenemo u akciju.

Kompletan tim kompanije Miss Yu organizacija Miss Srbije na čelu sa predsednicom Vesnom De Vinčom je maksimalno angažovan u borbi protiv ove pošasti a meni mnogo znači podrška i saveti koje mi pružaju. Situacija u kojoj smo se našli, mislim na ceo svet, zaista je nelagodna i pomalo zastrašujuća. Svakog dana očekujemo da čujemo i vidimo šta će biti sutra. Mislim da ćemo konačno shvatiti koliko smo bitni i potrebni jedni drugima.

Mlada Milanovčanka je dokaz da misija lepote u službi humanosti nije samo protokol aktivnosti na papiru. Svu svoju medijsku pažnju koju privlači kako lepotom i svojom titulom, trenutno koristi u službi vodećeg humanitarca kako bi svojim primerom pokazala da lepota, kao dar od Boga, mora da ima svoju misiju i svrhu.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Miss Yu

Pogledajte još