Nove donacije poslovne zajednice UNICEF-u u vrednosti od 246.160 američkih dolara

Uprkos usporavanju poslovnih aktivnosti u celoj privredi, poslovna zajednica veoma je brzo reagovala na apel koji je UNICEF u Srbiji uputio kompanijama i pojedincima da doniraju za nabavku respiratora i medicinske i zdravstvene opreme.

Samo tokom prošle nedelje, kompanije su UNICEF-u donirale čak 246.160,00 američkih dolara. Najveći pojedinačni donator je Multikom grupa koja je uplatila 99.671,00 dolara, a na apel su se odazvale i kompanije Symphony sa 60.287,00 dolara, Catena Media Ltd sa donacijom u iznosu od 54.974,00 dolara i Lidl Srbija sa donacijom od 14.612,00 dolara.

Kompanije Nordeus, Catena, Nutanix i Endava su dodatno motivisale i svoje zaposlene da individualnim donacijama pomognu UNICEF-u da pravovremeno reaguje na situaciju izazvanu pandemijom korona virusa. Zaposleni u kompaniji Symphony samostalno su pokrenuli akciju prikupljanja donacija, što je sama kompanija podržala dodatnom donacijom za kupovinu medicinske i zaštitne opreme.

Od početka zdravstvene krize izazvane epidemijom COVID-19, UNICEF u Srbiji je, zahvaljujući podršci poslovne zajednice i pojedinaca, do sada prikupio ukupno 935.280,00 američkih dolaraza nabavku neophodne medicinske opreme, nabavku zaštitne opreme za zdravstvene radnike, kao i za dostavljanje higijenskih paketa za najugroženije porodice i decu.

- UNICEF daje svoju punu podršku nacionalnim naporima da se zaštiti stanovništvo kroz nabavku kritično potrebne opreme za zdravstveni sistem, ali i obezbeđivanjem higijenskih sredstava za najugroženije porodice i decu. Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu – i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo. Poslovna zajednica pokazala je istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu. Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji - rekla je Ređina De Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Broj kompanija koje su se odazvale našem pozivu govori da u poslovnoj zajednici postoji izražena svest da je zajedništvo ta snaga koja nam može pomoći. Čovečanstvo se suočava sa globalnom krizom koja ne prepoznaje granice i samo od našeg humanog i udruženog odgovora zavisi brzina kojom ćemo krizu prebroditi.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još