SELFI KOJI JE ZBUNIO AUSTRALIJSKU POLICIJU: Bračni par kažnjen za kršenje karantina zbog fotografija sa prošlogodišnjeg odmora

Na osnovu fotografija koje su postavili na Fejsbuku, bračni par iz Australije dobio je visoku novčanu kaznu zbog višestrukog kršenja naredbe o zabrani kretanja. Jedini problem je što su fotografije sa prošlogodišnjeg odmora.

Australijski par bio je neprijatno iznenađen kada im je policajac pozvonio na vrata i uručio kaznu od 3.300 dolara zbog kršenja zabrane kretanja.

Džez i Geri Mot iz australijske države Viktorija postavili su početkom meseca fotografije na Fejsbuk, ali su njihovi selfiji napravljeni prošle godine u junu.

Australijske države uvele su veoma stroge kazne za kršenje zabrane kretanja, koje se kreću i do nekoliko desetina hiljada dolara i šestomesečnih zatvorskih kazni.

Policija je kasnije poništila kazne nakon kritika u javnosti.

- Ponekada će se greške desiti, ali zato postoji proces provere da bi se osiguralo da se u ovakvim slučajevima one i isprave - saopštila je policija.

Australija je jedna od država koja se na vreme suočila sa pandemijom i rano uvela masovna testiranja i zabrane kretanja.

Izvor: RTS
Foto: Facebook

Pogledajte još