NEIZOSTAVAN DEO PROLEĆNIH ODEVNIH KOMBINACIJA: Sakoi jednostavnog kroja i bez dugmića

Kako verujemo da nije daleko dan kada ćemo se vratiti svakodnevnim aktivnostima i, najzad, osim iz izolacije, izaći i iz nekoliko odevnih kombinacija, uglavnom sportskih, koje sada na smenu peremo čim uđemo u dom, na vreme vas upozoravamo na eksploziju boja koja će nas dočekati napolju.

Naime, kao jedan od najtraženijih, ali i najpraktičnijih odevnih predmeta tokom druge polovine proleća ali i promenljivih letnjih dana već se nametnuo - sako. Uglavnom jednostavnog kroja, čak i bez dugmića, biće neizostavan deo svih odevnih kombinacija. Nosićemo ga uz džins, suknje, haljine, preko košulja, kratkih topova... Savršeno ustručene blejzere, koji se, naravno, zakopčavaju, devojke će možda poželeti da nose i na golu kožu, a i to je ove sezone dozvoljeno.

Sako u nekoj od aktuelnih boja (najmodernije su sve kombinacije u kojima se "mešaju" plava i zelena, kao što su rezedo, tirkizna...) uparite uz odeću u takođe aktuelnim bojama (roze, pink, žuta, crvena). Ako vam se do nedavno činilo nazamislivo da obučete crveni sako i, na primer, roze suknju, sada je vreme da prekršite sva pravila o slaganju boja, a da umesto zamerke za to dobijete pohvalu. A ukoliko vam se ne dopada ni pomisao na ovaj modni diktat, uvek su vam na raspolaganju crni ili beli sakoi, koje možete da nosite uz svetlosivu, bebi-plavu ili puder-roze odeću.

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još