UMANJUJU BORE I HIDRIRAJU LICE: Prirodne maske - najbolji način za podmlađivanje kože

Svi žele besprekornu kožu bez bora, a najbolji način nege jesu prirodne antiejdž maske.

Iako preparati prepuni hemikalija mogu da daju rezultate, dugoročno, na ovaj način oštećujemo svoju kožu. Zato, uvek je bolje okrenuti se prirodi. U nastavku vam predstavljamo nekoliko prirodnih maski koje umanjuju bore, hidriraju lice i čine kožu elastičnijom i sjajnijom.

Prirodne antiejdž maske

Maska sa kurkumom i vurdom

Kurkuma ima snažne isceljujuće moći, a vurda sadrži mlečnu kiselinu, te je ova kombinacija idealna za antiejdž tretman bilo kog tipa kože.

Pomešajte kašiku vurde s prstohvatom kurkume i nanesite na lice nežnim pokretima. Ostavite da deluje 10 minuta, a zatim isperite mlakom vodom.

Maska od putera, ovsene kaše i ulja

Ova maska duboko čisti lice, a u isto vreme hrani i zateže kožu.

Pomešajte pola šolje putera s dve kašike ovsene kaše i zagrejte dok ovas ne omekša. Zatim dodajte dve kašike maslinovog ili bademovoh ulja. Nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Maska sa medom i kakaom

Ukoliko imate zrelu kožu, ova maska je za vas. Med umiruje kožu i uz kakao, pruža joj sve potrebne nutrijente.

Pomešajte kašiku meda s dve kašike toplog mleka i dodajte kašiku kakaa. Dobro promešajte i nanesite na lice. Ostavite da deluje 15- 20 minuta, a zatim isperite.

Maska od krastavca i aloe vere

Pomešajte dve kašike vurde i nekoliko kapi limuna. Promešajte i dodajte gel aloe vere. U smesu umočite kriške svežeg krastavca i nanesite na lice. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još