Biramo najlepši maturski tablo Novog Sada

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Od prošle godine Color Media Communication i portal  nshronika.rs u saradnji sa OPENS-om (Novi Sad – Omladinska prestonica Evrope) organizuju „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“.

Fotografije svih tabloa novosadskih srednjih škola i gimnazija, kao i Karlovačke gimnazije sa njihovim lokacijama u gradu, objavićemo na Fejsbuk grupi Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, glasaće stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Pet razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova dobijaju vredne nagrade: 

1. Prvo mesto ( najviše glasova žirija ), nagrada za svakog u razredu su po 2 dvodnevne karte za Novosadski Oktoberfest 2021.
2. Drugo mesto ( najviše glasova publike ), nagrada za svakog u razredu su po 2 karte za petak veče Novosadski Oktoberfest 2021.
3. Treće mesto ( najkreativniji tablo na osnovu odluke žirija ), nagrada za svakog u razredu su karte za "Room Escape" u Muzeju Vojvodine.
4. Četvrto mesto ( drugoplasirani tablo na osnovu glasova žirija ) , nagrada za svakog u razredu su po 2 karte za bioskop.
5. Peto mesto (drugoplasirani tablo na osnovu glasova publike ) , nagrada za svakog u razredu su po 2 ulaznice za #BookTalk2020.

Proglašenje pobednika će i ove godine biti na otvaranju „Štrand Summer Festa“ na novosadskoj plaži Štrand 1. jula 2020.

Prošle godine, održan je i izbor za najlepši stari maturski tablo Novog Sada “Ispit zrelosti DANAS” u Muzeju Vojvodine, u sklopu izložbe Ispit zrelosti a kao najlepši proglašen je tablo Srpske velike pravoslavne gimnazije u Novom Sadu iz 1903/4. godine.

Pogledajte još