Eurobanka nagrađuje najbolje primere nastave na daljinu u okviru konkursa "Magija je u rukama nastavnika"

Malo ko je mogao da pretpostavi da će školski sistem pretrpeti tako velike promene za veoma kratko vreme, kao što je to slučaj bio tokom epidemije koronavirusa. Naime, neposredno po proglašenju vanrednog stanja, časovi u školama širom Srbije su obustavljeni, a Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenulo je proces nastave na daljinu. To je zahtevalo da se nastavnici, uprkos veoma kratkom roku i gotovo bez ikakvih prethodnih priprema, prilagode na novonastale okolnosti i iz učionica presele na digitalne platforme.

Prepoznajući njihov trud, i želeći da nagradi njihovo zalaganje, Eurobanka se na poziv NALED-a priključila konkursu za izbor najboljih primera nastave na daljinu "Magija je u rukama nastavnika". Konkurs je namenjen nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji koji su osmišljavali i izvodili nastavu na daljinu, a Banka je obezbedila 2 laptopa sa instaliranim softverom za čitanje e-knjiga kao nagrade u dve kategorije – za najbolji primer interaktivne nastave i najbolji primer upotrebe informacionih tehnologija u nastavi. Interesovanje za konkurs je veliko, budući da je putem online formulara na stranici www.jpd.rs/konkurs već je stiglo preko 300 prijava prosvetnih radnika iz škola širom Srbije. Rok za slanje aplikacije za sve zainteresovane nastavnike ističe za nekoliko dana, tačnije 31. maja, a roditelji, đaci i šira javnost moći će da glasaju za svoje favorite do 7. juna putem sajta www.jpd.rs.

Konkurs "Magija je u rukama nastavnika" koji organizuju NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva "Connecting" u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Republičkim sekretarijatom za javne politike, i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) samo je jedna od inicijativa u kojima je Eurobanka uzela učešće iz oblasti obrazovanja. Pored brojnih donacija obrazovnim institucijama u Srbiji i stipendiranja najboljih studenata, Banka je u okviru svog društveno – odgovornog projekta "Škola kao nacrtana za Vas" izdvojila više od 3,6 miliona dinara za opremanje kabineta za statistiku i računovodstvo Prve ekonomske škole u Beogradu, Ekonomskoj školi "Stana Milanović" iz Šapca obezbeđena je oprema za elektronsku jezičku laboratoriju sa digitalnom bibliotekom, dok je Ekonomska srednja škola "Bosa Milićević" iz Subotice dobila modernizovani kabinet virtuelne banke. Pored donacije neophodne opreme projekat ima još jednu važnu komponentu. Kroz predavanja zaposlenih iz Eurobanke, učenici srednjih ekonomskih škola stiču dragocena nova teorijska i praktična znanja o bankarstvu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još