“Najlepša bašta Novog Sada“: "Ružin vrt" na obroncima Fruške gore

Akcija “Najlepša bašta Novog Sada“, koja je prošle godine prvi put uspešno realizovana, nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelji su kompanija Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV, a od ove godine akcija se organizuje u saradnji i sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Danas vam predstavljamo dvorište Marine Bandić koja se pre sedam godina doselila u Čerević, malo, lepo mesto na obroncima Fruške gore, gde ju je, kako kaže, čekalo dvorište i kućica u kojoj sada živi a kraj koje sa puno ljubavi održava baštu punu cveća.

- Moja bašta je pravi "ružin vrt" jer se u njoj prostiru mnogobrojne, raznovrsne, raznobojne i mirisne ruže. Pored prelepih ruža, moju cvetnu bašticu krase i tuje, tisa i po koja srebrnasta jelkica, a ovog proleća, vrt i terasu sam upotpunila raznim muškatlama, od visećih i patuljastih, pa sve do velikih i razgranatih "kaliope" muškatli sa ogromnim i lepim krupnim cvetovima u kojima moja porodica i ja posebno uživamo i radujemo se svakom novom pupoljku i živopisnom cvetiću - priča Marina.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i drugo).

Žiri će, kao i prethodne godine, činiti poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija.

Vaše predloge možete slati do 15.06. putem mejl adrese: najlepsabasta@gmail.com, a sve predloge ćemo objaviti u našim medijima (“Dnevnik” – dnevnik.rs, Novosadska TV, nshronika.rsnadlanu.com).

Podsećamo, prošlogodišnja pobednica bila je Elizabeta Carević iz Sremske Kamenice, koja je osvojila vikend-putovanje u Opatiju u hotelu “Grand hotela Adriatic”.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.