KAD JE PARTNER "OTROV": Pet znakova da ste u toksičnoj vezi

Toksične veze su one u kojima je jedan partner "otrovan" po drugog. Evo nekoliko saveta kako da prepoznate da li se nalazite u jednoj.

1. Smišljate izgovore za njegovo ponašanje

Kad vas izneveri, kažete sebi (ili još gore, svojim prijateljima i porodici) naizgled logične razloge zašto se to desilo. Na primer "Umoran je", ili "Bio je zauzet na poslu". Međutim, duboko u sebi znate da to nije istina. On se ne popravlja, a vi dajete sve od sebe da ga racionalizujete i objasnite.

2. Posvećuje vam pažnju samo kad on želi

Jednog dana ne progovara ni reč sa vama, a već sutra se ponaša kao da se ništa nije dogodilo. Teško se odlučuje na to da vam zaista posveti vreme. Osećate se kao da ste poslednji na njegovoj listi prioriteta.

3. Insistira na tome da ispunite njegove nemoguće standarde

Često ni ne znate šta on u stvari hoće, ali ipak izgleda kao da ništa što uradite nije dovoljno dobro. Svaki dan je novi napor da održite vezu.

4. Nikada vas ne pita kako ste

Ne želi mnogo toga da zna o vama. U početku se, doduše, ponaša se kao da mu je stalo. Vremenom, ipak postaje jasno da ga i ne zanimate mnogo, osim kada ste potrebni njegovom egu.

5. Ne poštuje vas i koristi "humor" da bi vas uvredio

Ako se ovde uvredite i pobunite se, on će tvrditi da je sve to samo šala. Što je još gore, mogao bi da vas optuži da ste preosetljivi. Koristi humor kao izgovor da vas ponizi, a vremenom to može da pređe i u svakodnevni način njegovog ophođenja prema vama.

Izvor: Super žena
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još