SAVRŠENA VENČANICA: U pet koraka do haljine iz snova

Kada je reč o planiranju venčanja, za mladu ne postoji ništa što toliko izaziva paniku kao dok ne nađe venčanicu iz snova. Uz neiscrpan izbor mogućnosti, prvo što treba da uradite, ali i najteže, jeste da suzite izbor na stil kom težite. Bez ideje o onome šta tražite, potraga za haljinom u kojoj ćete izgovoriti sudbonosno da može da rezultira samo frustracijom i gubljenjem vremena dok isprobavate i stotu venčanicu u nizu.

Ko će dati bolje odgovore na sva pitanja mladi kad je tema savršena venčanica nego vlasnici luksuznog butika ovih haljina.

Najbolje je imati predstavu o onome šta želite pre nego što započnete potragu. To čini proces manje stresnim i olakšaće donošenje konačne odluke – poručuju Žaklin Vord i Ana Majs, vlasnici butika Our Story Bridal iz Njujorka.

Oni savetuju sledeće:

Pinterest je vaš prijatelj

Iako velika količina fotografija s venčanicama na Pinterestu može u početku da izgleda zastrašujuće, verujte nam – to je pravo mesto da pronađete inspiraciju.

Napravite skrivenu tablu sa svim venčanicama koje vam se sviđaju. Nakon toga, ispratite šta sve haljine koje ste sačuvali imaju slično i otkrićete šta vam se zapravo najviše dopada – kakav model volite. Obavezno se pripremite da pokažete omiljene modele kad krenete u salon venčanica ili kod krojačice.

Tema venčanja

Važno je da prethodno imate predstavu i o tome kako će izgledati vaše venčanje: dekoracija, tema, sam prostor… Sve to određuje i stil venčanice koju ćete poneti. Želite li da budete boho kraljica ili pak princeza u luksuznoj haljini?

Oblik tela

Najbolje je da za početak isprobate nekoliko različitih modela, kako biste otkrili onaj koji je najviše vi i koji odgovara vašem obliku tela. Nakon toga ćete se usmeriti na određeni stil.

Ne postoje neka zlatna pravila za ovo. Prepoznaćete koji model najviše odgovara vašem telu kada budete obukli venčanicu koja čini da se osećate lepo i da imate samopouzdanja – kaže Vord.

Boja pravi razliku

Još jedan element zbog kog ćete se osećati samouvereno jeste boja vaše haljine. Kao što je bitan dizajn za oblik tela, tako je i nijansa materijala važna za vaše ten.

Danas postoji čitav spektar nijansi boja kada su venčanice u pitanju, od krem do nežnoroze. Probajte više različitih nijansi kako biste znali koja najbolje ide uz ton vaše kože. Obavezno proverite i kako ona za koju se odlučite izgleda na dnevnom svetlu.

Budite svoji

Nemojte da zaboravite, vaša savršena venčanica mora da predstavlja vas! Kupovina haljine iz snova je emocionalna odluka. Ipak, zamislite sebe u toj venčanici i u vašem velikom danu.

Ostanite verni svom stilu, tako ćete manje pogrešiti. Ako nosite minimalističke komade inače, neka i vaša haljina iz snova bude jednostavnih linija bez mnogo detalja.

Dobro je u pomoć pozvati prijatelje da vam pomognu u donošenju ove bitne odluke, ali imajte na umu da – nakon što čujete i razmotrite šta imaju da vam kažu – zadnja reč, ipak, mora biti vaša.

Kada konačno pronađete svoju venčanicu, sve će biti lakše! Bićete spremniji da lakše kažete i sudbonosno da.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još