ZA GOSTE SA SPECIFIČNIM UKUSOM: U Vijetnamu otvoren zlatni hotel sa pet zvezdica (VIDEO)

U Vijetnamskoj prestonici Hanoju, otvoren je zlatni hotel sa pet zvezdica, koji bi trebalo da privuče goste sa dubokum džepom i specifičnim ukusom.

Svojim posetiocima hotel nudi kade obložene zlatom, bazene, zlatne toalete, sve smešteno iza masivnog zlatnog eksterijera.

Hotel "Dolce Hanoi Golden Lake" uložio je mnogo truda da privuče posetioce u Vijetnam, gde se turistički sektor polako otvara, nakon tromesečnog karantina zbog pandemije bolesti Kovid-19, navodi Rojters. Hotelom upravlja korporacija Wyndham Hotels & Resorts Inc. sa sedištem u SAD.

- U ovom trenutku, ne postoji sličan hotel na svetu - rekao je većinski vlasnik i predsednik Hoa Binks grupe, ratni veteran i bivši vozač linijskog taksija, koji je bogastvo stekao u sektoru gradnje i trgovine nekretninama.

On je istakao da je oko tona zlata iskorišćena da se hotel optoči.

U okviru hotela, na njegovom krovu nalazi se i bazen optočen zlatom, dok su unutar soba za goste, kupatila optočena žutim metalom. Sa noćenjem koje košta 250 dolara, hotel je u istom rangu cena sa rivalskim luksuznim hotelom u gradu.

- Sve ovo je promenilo moje mišljenje o tome šta je to luksuzno. Ostali luksuzni hoteli uglavnom koriste mermer, ali ovde je sve optočeno zlatom, pa čak i bazeni za kupanje - kaže jedan 62-godišnji gost, i vlasnik hotela.

Vijetnam se relativno uspešno nosio sa koronavirusom, sa samo 350 potvrđenih slučajeva i nijednim preminulim.

Duong smatra da nije bilo pandemije da bi hotel bio potpuno popunjen međunarodnim gostima. On planira nove "zlatne" hotele u gradu Ho Ši Minu i letovalištu u centralnom delu Vijetnama.

Izvor: RTS
Foto: AFP News Agency - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još