NOĆENJE DO 150 DOLARA: Bračni par iz Rusije izgradio repliku Keopsove piramide u svom dvorištu (VIDEO)

Bračni par iz Istinke, malog sela smeštenog 12 kilometara od Sankt Peterburga u Rusiji, izgradio je u dvorištu svoje kuće betonsku repliku Velike piramide u Gizi.

Piramida Andreja Vakruševa i njegove žene Viktorije 19 puta je manja od egipatske, koja im je bila inspiracija. Visoka je devet metara, stranice su joj 13 metara, a proteže se i devet metara pod zemljom. Napravljena je od oko 400 tona betonskih blokova.

Par kaže kako su godinama proučavali Keopsovu piramidu i obišli je više puta kako bi napravili što verniju repliku. Pošto su uradili nacrt i odredili dimenzije svoje piramide, Andrej i Viktorija mesec dana su tragali za građevinskom firmom koja je spremna da gradi po njihovom projektu. Mnogi su ih odbili, ali su na kraju ipak uspeli da nađu nekoga kome se ova ideja mnogo svidela.

Radovi su, izgleda, trajali oko godinu dana, a ruski mediji su još u martu počeli da izveštavaju o ovoj neobičnoj građevini. Mnogi su bili skloni da ovo nazovu "neobičnim ukrasom za dvorište", kako je pisao Juronjuz, ali su ruski mediji imali sasvim drugačiji pristup prema poduhvatu bračnog para, koji je tvrdio da njihova piramida može ne samo da zaštiti od bolesti, već i da leči.

Na primer, Nevski njuz je preneo Andrejeve tvrdnje da su se svi radnici koji su imali neku povredu tokom izgradnje, izlečili zahaljujući piramidi. Takođe je izjavio da su u izgradnju krenuli kako bi spasli Zemlju.

Kako prenosi Metro njuz, Viktorija tvrdi da piramida poboljšava imunitet i štiti od zaraze koronavirusom. Otvorena je za posetioce, koji ukoliko žele da isprobaju njene lekovite i zaštitne moći, mogu da rezervišu termin za meditaciju unutar njenih zidina kako bi se ispunili energijom. Za boravak će morati da izdvoje između 3.500 i 10.000 rubalja (50 do 150 dolara) za noćenje.

Dok je ovim entuzijastima 21. veka trebalo godinu dana da ostvare svoju egipatsku viziju, smatra se da je za gradnju Velike piramide trebalo dve decenije. Završena je oko 2.490. godine pre nove ere, visoko je 147 metara i nosila je titulu najviše građevine koju je napravio čovek gotovo četiri hiljade godina.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još