PROTEST U HAMBURGU: Nemačke prijateljice noći traže pravdu, koronavirus ih tera u ilegalu

Bordeli u celoj Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca zbog pandemije. Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumevanja za ovu meru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele - sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu.

Na nekima od transparenata je pisalo: "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone".

- Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar - rekla je Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju - pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

- U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva koronavirusa u vezi sa posetama bordelu. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske - naglašava Veber.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još