NA SILU IZBAČEN IZ KUĆE KOJU JE UREDNO PLATIO: Autor serije "Crveni mesec" opljačkan i pretučen na Hvaru

Autor i producent Roman Majetić pretučen je i opljačkan u jednoj vili na Hvaru, gde je boravio zbog snimanja novog projekta "Jugoslovenka".

Prema pisanju hrvatskih medija, Majetić je policiji prijavio vlasnika vile u kojoj je odseo i njega je naveo kao glavnog osumnjičenog.

Naime, Roman je u policijskoj prijavi naveo da ga je vlasnike vile V. D. navodno napao sa svojim batinašima i tom prilikom je Majetić, kao tvrdi, i pokraden.

Sve ovo odigralo se u petak, 17. jula, a policija je potvrdila da su dve osobe privedene u Policijsku stanicu Hvar i da je u toku kriminalističko istraživanje zbog, kako navode, protivpravne naplate.

Prema informacijama dobijenim iz firme Roman Production d.o.o., čiji je vlasnik Majetić, V. D. je upao nepozvan u vilu u kojoj je bila smeštena ekipa serije u pratnji dvojice unajmljenih batinaša.

Oni su, navodi se, bez osnova i povoda fizički napali Majetića i brutalno su ga izudarali šakama, a nakon što je pao na zemlju, V. D. ga je udarao nogama. Potom su, fizički nasrnuli i na scenografkinju serije. Udarili su je pred njenim maloletnim detetom i protivzakonito i na silu izbacili ih iz kuće koja je uredno iznajmljena i plaćena do 5. avgusta. Za iznajmljivanje je plaćeno 27.000 evra.

V. D. i njegovi pomagači ukrali su novčanik Romana Majetića sa svim dokumentima, 10.000 evra, nekoliko hiljada kuna, uništili su opremu vrednu nekoliko desetina hiljada evra. Čak su, kažu, ispraznili i frižidere, rečeno je u Majetićevoj firmi. Razočaran je ulogom medija u sporu oko korištenja vile koji traje već nekoliko sedmica otkako je V. D. shvatio da će se u objektu snimati serija.

Protiv napadača je podneta krivična prijava u skladu sa težinom i ozbiljnošću počinjenih krivičnih dela, a dalje postupanje je u rukama hrvatskih državnih organa.

- Zahvaljujemo državnim institucijama i lokalnim vlastima na pruženoj pomoći, ponajpre policiji na pruženoj profesionalnoj pomoći, kao i svim divnim ljudima na ostrvu koji su nam pružili podršku - navodi Majetić.

Ovaj incident ozbiljno je doveo u pitanje i odluku o nastavku snimanja serije "Jugoslovenka", a konača odlulka se još uvek čeka, ali je sigurno da će deo ekipe sa Hvara biti vraćen za Beograd.

- Zbog navedenih događaja i brige za bezbednost glumaca i članova ekipe odlučili smo da veći deo ekipe već sutra vratimo u Beograd, a do tada ćemo doneti i konačnu odluku o tome hoćemo li definitivno prekinuti snimanje - kazao je Majetić za portal "Dalmatinski".

Izvor: Dalmatinskiportal.hr./Telegraf.rs
Foto: majeticroman/Instagram

Pogledajte još