SVE ZBOG PAPIRA: Nataša Kojić se predstavlja kao pripadnica LGBT populacije?!

Nataša, ćerka Dragana Kojića Kebe ni po koju cenu ne sme da napusti Ameriku, u kojoj živi od 2009. godine, jer ima status azilanta u postupku. Kako se saznaje, nekadašnja pevačica je aplicirala za dobijanje državljanstva kao pripadnica LGBT populacije.

Iako javno pokazuje da nije orijentisana prema istom polu, Nataša je, zarad dobijanja papira, iskoristila pravo na azil koje u međunarodnom pravu podrazumeva pravo država da daju azil, pravo pojedinca da zatraži azil i pravo pojedinca da mu se odobri azil u slučaju da je na neki način ugrožen u svojoj zemlji.

Amerika nije u obavezi da odobri bez obzira na to da li je zahtev osnovan ili ne, osim u slučajevima kada se tražilac azila već nađe na teritoriji zemlje od koje traži azil, i to samo ako će mu život biti ugrožen ili će trpeti progon ukoliko se vrati u matičnu zemlju. Po nečijem savetu, sada se prijavila kao lezbijka, pa bi to trebalo da joj uspe, pošto u Srbiji, za razliku od SAD, nisu dozvoljeni gej brakovi, a to se u Americi tumači kao diskriminacija.

Kada je otišla u Ameriku, Kojićeva je imala stipendiju čuvenog univerziteta Berkli. U Srbiji je pevala muziku koju nije volela, a to je, prema rečima njene bliske prijateljice, radila samo da bi zaradila pare za studiranje na prestižnom univerzitetu. Bila je odličan student i sada se u Americi bavi komponovanjem muzike za filmove.

Delo njenih ruku je u mnogim američkim serijama i filmovima, između ostalog i u hororu "Coven". Međutim, ona i dalje nema američke papire i ne sme da napusti Ameriku, pa je to jedini razlog zbog kojeg nije nijednom došla u Srbiju. Kada bi otišla iz Amerike, makar i na nekoliko dana, Nataša ne bi mogla da se vrati.

Nataša Kojić se prošle godine nadala da će dobiti sve američke papire, jer se navršilo deset godina od njenog boravka na teritoriji te države, ali se to nije dogodilo. Iako su se stekli svi uslovi da aplicira, ona je u maju 2019. odbijena. Tada je imala želju da dođe u Srbiju, ali nije smela, jer bi isto kao i sada dobila trajnu zabranu ulaska u Ameriku. Prema nečijem savetu, sada se prijavila kao lezbijka i ne gubi nadu da će konačno moći da se pohvali da ima sve papire i da će moći posle toliko godina da dođe u Srbiju.

Izvor: Kurir.rs
Foto: natashakeymusic/Instagram

Pogledajte još