POŠTUJU DISTANCU: Voštane figure VIP ličnosti na bezbednom rastojanju ispred Muzeja "Madam Tiso"

Voštane figure trenutno najpopularnijih likova koji nastanjuju Muzej "Madam Tiso", izloženi su ispred zgrade u skladu sa pravilima fizičkog rastojanja, kao primer posetiocima koji će od 1. avgusta biti u mogućnosti da ponovo zavire u njegove odaje.

Kolonu poznatih voštanih eksponata predvodi britanska kraljica Elizabeta II, a prate je premijer Boris Džonson i pevačica Tejlor Svift. Slede princ Hari i njegova supruga Megan, a odmah za njima i američki predsednik Donald Tramp. Svi na propisanom rastojanju, kako bi posetiocima dali primer.

Jedna od najomiljenijih turističkih atrakcija u Londonu, Muzej "Madam Tiso" zatvorio je svoja vrata 20. marta zbog pandemije koronavirusa, a posete će biti ponovo dozvoljene od 1. avgusta.

Na snazi će biti stroge mere fizičkog rastojanja kako bi se osigurala bezbednost posetilaca i zaposlenih, naglašava Tim Voters, generalni direktor Muzeja.

- Podsticaćemo posetioce da nose zaštitne maske kada uđu u zgradu. Takođe ćemo meriti temperaturu posetiocima na ulazu, a svi oni će moći da vide naše osoblje kako nose zaštitne maske - napominje Voters.

Takođe, kako naglašavaju iz Muzeja "Madam Tiso", biće ograničen broj posetilaca kako bi se osigurala mogućnost održavanja bezbednog rastojanja između posetilaca.

U koloni eksponata koja će dočekati posetioce posle četiri meseca pauze, samo Boris Džonson i Donald Tramp nose zaštitne maske.

Izvor: RTS
Foto: Reuters - Twitter/Printscreen

Pogledajte još