UMESTO OVACA, BROJE MAČKE: Japanski hostel na zanimljiv način uspavljuje goste

Neobičan hostel povezan za kafićem-azilom za mačke u prefekturi Osaka, na zapadu Japana, omogućava gostima da zaspu dok gledaju mačke, nudeći utočište onima koji žele da pobegnu od stvarnosti usred pandemije koronavirusa.

Hostel, poznat kao Neko Hatago, otvoren je prošlog decembra kao dodatak mačijem kafiću Neko Jokuđo. Sa osam spavaonica, po uzoru na smeštaj za putnike u predmodernoj Edo eri, gosti mogu da gledaju mačke iz kafića kroz stakleni prozor postavljen uz svaki krevet, prenosi japanska agencija Kjodo.

- Želim da ljudi nauče više o spasenim mačkama, uključujući i kako se ponašaju noću - rekla je Naomi Nishikubo, 52-godišnja menadžerka ustanove.

Mjaukanje se čuje i nakon što se zavesa zatvori u 22 sata, a mačke se izbliza nađu na drugoj strani stakla. Gosti se takođe mogu okušati u čišćenju i hranjenju mačaka pre i posle radnog vremena kafića.

Iako je hostel pre pandemije imao mnogo stranih putnika, broj gostiju sada je pao tek na polovinu ili manje. Ali hosteli su zabeležili porast broja noćenja lokalnih stanovnika, a neki su slučajno pronašli objekat dok su išli u šetnju.

Izvor: Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još