POSVETITE PAŽNJU VLASIMA: Sedam saveta za negu kovrdžave i talasaste kose

Da bi talasasta ili kovrdžava kosa izgledala lepo, uredno, a opet razigrano, potrebno joj je posvetiti potrebnu pažnju i negu.

Korisni saveti za negu kovrdžave ili talasaste kose:

1. Izbegavate da češljate kosu, jer onda kovrdže postanu blagi, nepravilni talasi? Očešljajte se pre pranja kose! I to dobro, jer do sledećeg pranja to nećete raditi.

2. Kod pranja kose izbegavate regenerator jer se se kosa "opusti"? Upotrebite ovaj trik – stavite šampon na kosu, isperite, a onda stavite regenerator. Mislite gde je trik? Nakon toga je još jednom operite šamponom i dobro isperite. Na taj način kosa će zadržati potrebni volumen.

3. Nakon pranja zamotajte je u peškir i ostavite barem desetak minuta. S obzirom na to da ste je dobro raščešljali pre pranja, kada skinete peškir nemate potrebu za češljanjem, samo je malo protresite prstima i nanesite manju količinu pene za kosu.

4. Sušenje – najefikasniji, ali ne i najzdraviji način, bila bi najjača tempretaura na fenu za kosu, ali s najmanjom snagom duvanja, a zdravija opcija je manja temperatura s jednako malom snagom duvanja. Zašto? Jer ne želite da vam jak vazduh rasprši svaku dlaku na svoju stranu.

5. Ovaj postupak sigurno znate, ali vredi da ga ponovimo, sagnite glavu, lagano prstima "gužvajte" kosu dok je sušite. Takođe, možete da koristite i difuzer za sušenje kovrčave kose.

6. Preparati – birajte naravno one za kovrdžavu kosu, ali nemojte da preterujete u mešanju preparata – kosa će postati teža, lepljivija i zamršenija. Dakle, ukoliko vam je potrebna frizura za nekoliko sati – može i pena, i sufle i lak i sva čuda, ali ukoliko želite lepu frizuru ceo dan, a i dan, dva posle, ne preterujte.

7. I na kraju o najvećem neprijatelju talasaste kose – vodi. Tvrda voda jednostavno ubija vaše kovrdže. Tu vam baš nema pomoći, ali možete sebi da pomognete "čarobnom" slanom vodom. Prisetite se – da li vam je kosa na moru ikad izgledala loše? Dakle, pre nekoliko godina blogerke širom sveta su "otkrile" morsku so u kosi. Prva opcija – pomešajte morsku so sa šamponom u posebnoj bočici i time operite kosu ili druga opcija, u posebnu bočicu sa raspršivačem pomešajte 2 dl vode sa 3 kašike morske soli i poprskajte kosu pa tako osušite. Naravno, možete i da kupite gotov proizvod.

Izvor: Magazin Novosti/Stil.Kurir.rs
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još